SL: Italija preko Španije do finalnog turnira

Podeli:
Quinn Rooney/Getty Images

Vaterpolosti Italije pobedili su Španiju sa 9:8 na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu, pa se pdridružila selekcija Crne Gore i Grčke koje su već izborile mesto na finalnom turniru koji se igra u Gruziji.

Italija je u polufinalu poražena od Crne Gore sa 14:10, dok je Španija izgubila od Grčke sa 12:11. Poslednjeg dana turnira u Debrecinu, bez ikakve sumnje, najveći rezultatski značaj je imao upravo duel između Italije i Španije.

Posle velike borbe i neizvesne završnice, Italija je stigla do dragocene pobede, a gol odluke postigao je Ečenike Gonzalo na nešto više od 60 sekundi pre kraja. U tom trenutku, Italija je pobegla na 9:7, a Blai Malarah je samo ublažio poraz.

Golove za Italiju, postigli su: Ečenike Gonzalo tri, Stefano Lungo dva, Frančesko Di Fulvio, Alesiani Jakopo i Nikolas Prešuti po jedan gol.

Kod Španije, koja je na poluvremenu vodila sa 4:2, strelci su bili: Blai Malarah tri, Alberto Munariz, Martin Famera, Bernat Senahuja, Alberto Baroso i Alehandro Bustos po jedan gol.

U borbi za peto mesto, Srbija je pobedila Mađarsku sa 9:7, dok je u borbi za sedmo mesto Hrvatska nadigrala Francusku sa 17:5.

Komentari

Vaš komentar