SL: Španija dobila penal rulet protiv Srbije

Podeli:
Dejan Savić
Mathias Hanst/Getty Images

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije posle izvođenja peteraca na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu sa 18:17 (8:8).

Utakmica je bila lišena rezultatskog značaja, s obzirom da je FINA odlučila da prizna pobedu koju je „crvene furija“ ostvarila u martu, u meču koji je odigran u Beogradu.

Golove za Srbiju, postigli su: Sava Ranđelović, Nikola Dedović, Draško Gogov po tri, Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović po dva. Kod Španije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Alberto Munariz sa pet, Bernat Sanahuja sa četiri, Alvaro Granados sa tri i Mark Larumbe sa dva.

Iako je pre početka meča bilo jasno da će Španija igrati u polufinalu protiv boljeg iz duela Francuska – Grčka, dok će Srbija u razigravanju od petog do osmog mesta, igrati sa poraženim iz pomenutog duela, u bazenu se vodila žestoka borba za svaku loptu, za svaki pedalj bazena.

Srbija je tokom prvog poluvremena dva puta, imala dva gola prednosti, na pet minuta pre kraja Sava Ranđelović je pogodio za 8:8, a zatim su usledile granitne odbrane oba tima, pa su mreže mirovale do kraja.

Usledio je penal rulet, a pitanje pobednika je rešeno posle deset serija peteraca. U prvoj seriji, neprecizni su bili Andrija Prlainović sa jedne, odnosno Alberto Baroso. U drugoj seriji, svi igrači Španije su bili sigurni, dok je Filip Filipović bio neprecizan, pa je pobeda pripala Španiji.

Podsećanja radi, Srbija je osvojila zlatnu medalju u prošlom izdanju Svetske lige, a samim tim i mesto na Olimpijskim igrama u Japanu. Plasman u Tokio je obezbedila i Španija, koja je prošlom Evropskom prvenstvu stigla do finala u kojem je poražena od Mađarske.

Komentari

Vaš komentar