SP: Španija bolja od Hrvatske, protiv Italije za zlato

Vaterpolo 1. jul 202220:313 komentara
Podeli:
Sport Klub

Vaterpolisti Španije pobedili su Hrvatsku sa 10:5 (3:3, 2:0, 2:2, 3:0), pa će se protiv Italije boriti za zlatnu medalju na Svetskom prenstvu. Hrvatska će igrati protiv Grčke za bronzano odličje. Podsećanja radi, Italija je u drugom polufinalu pobedila Grčku sa 11:10.

Golove za Španiju, postigli su: Alvaro Granados četiri, Blai Malarh i Benat Senahuja po dva, Alehandro Bustos i Alberto Munariz po jedan. Golove za Hrvatsku, postigli su: Luka Bukić i Marko Žuvela po dva, Andrija Bašić jedan.

Prva deonice je donela borbu bez garda. Posle zaista sjajnih osam minuta, na semaforu je pisalo 3:3. Hrvatska je vodila sa 1:0 i 2:1, Hrvatska sa 3:2. Strelci za Španiju, bili su Alberto Munariz, Alehandro Bustos i Blai Malarah. Golove za Hrvatsku, postigli su Marko Žuvela (dva) i Luka Bukić.

Španija je u režiji novog igrača, Novog Beograda, Alvara Granadosa pobegla na 5:3. Španci nisu dozvilili selekciji Hrvatske da zatrese mrežu u ovom periodu igre.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

U trećem kvartalu, mreže su mirovale gotovo pet minuta. Bernat Senahuja je pogodio za 6:3, a već u sledećem napadu, pogodio je Luka Bukić za 4:6. Do kraja ovog perioda igre, Senahuja je bio precizan za 7:4, a Andrija Bašić sa 5:7.

Španija je preko izuzetno raspoloženog Granadosa pobegla na 8:5 početkom završnog kvartala. Hrvatska je nastojala da stigne do gola, nastojala je da stigne do neizvesne završnice. Međutim, odbrana Španije, na čelu sa golmanom Agireom je bila sjajna. Tačku na meč, stavio je Blai Malarah na tri minuta pre kraja – 9:5.

Sport Klub

Mečevi za plasman, na programu su 3. jula. U finalu će igrati Španija i Italija, za bronzanu medalju Hrvatska i Grčka. Srbiju očekuje borba za peto mesto, a Crnu Goru utakmicu za kotu broj sedam.

Komentari

Vaš komentar