SP: Španija dobila triler protiv Crne Gore

Vaterpolo 29. jun 202220:342 komentara
Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore, kao što su i obećali, odigrali su hrabro i bez kompleska protiv jednog od najvećeg favorita za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, ali je Španija uspela da slavi posle velike borbe i meča na jednu loptu sa 7:6 (2:1, 3:2, 1:2, 2:0).

Golove za Crnu Goru, postigli su: Bogdan Đurđić dva, Vlado Popadić, Dušan Banićević, Dušan Matković i Konstantin Averka po jedan. Golove za Španiju, postigli su: Blai Malarah dva, Martin Famera, Alberto Munariz, Alvaro Granados, Rožer Tahulj, Delgado Kabanjas.

VPSCG

Izabranici Vladimira Gojkovića uspešno su parirali Španiji tokom prve deonice. Veliki favorit na papiru je stigao do prednosti od 2:0, u režiji Martina Famere i Alberta Munariza, ali je Vlado Popadić uspeo da smanji sa 1:2. Do kraja ovog perioda igre, Španija je mogla da uveća prednost, mogla je Crna Gora do izjednačenja, ali su mreže mirovale.

Dušan Banićević je pogodio za 2:2, ali su nedugo zatim sigurni bili Alvaro Granados i Blai Malarah – 4:2. Dušan Matković je zaustavio opasan nalet Španije. Dejan Lazović je uspeo da skine petera Alberta Munriza, ali ne i zicer Rožera Tahulja – 5:3.

VPSCG/Aleksandra Krupanič

U trećem kvartalu, mreže su mirovale čitavih pet minuta. Na žalost navijača Crne Gore, prva je do gola, preko Delgada Kabanasa stigla Španija, ali se Crna Gora nije predavala, pa je Bogdan Đurđić uspeo da smanji na 4:6, a nedugo zatim i na 5:6. Usledio je novi peterac, ali nije uspeo da ga iskoristi Bernat Senhuja, lopta mu je ispala iz ruke. Uoči poslednje deonice, Crna Gora je bila na minus jedan.

Ponovo je stepen borbene gotovosti u odbrani podignut na maksimalan nivo. Mreže su mirovale četiri minuta, a onda je kao i u trećem kvartalu, prva do gola stigla Španija. Strelac je bio Blai Malarah – 7:5. Na 90 sekundi pre kraja, Konstanin Averka je pogodio za 6:7.

VPSC/Anna Feher

Crna Gora se odbranila. Imala je napad za izjednačenje, usledila je bomba Bogdana Đurđića, koja je umesto mreže zatresla prečku.

U ostalim mečevima četvrtfinala, Hrvatska je pobedila Srbiju sa 14:12, Grčka je slavila protiv SAD sa 16:11, a poslednji učesnik polufinala, biće poznat posle duela između Mađarske i Italije.

Komentari

Vaš komentar