SP: Srbija vs. SAD, Mađarska vs. Crna Gora

Vaterpolo 1. jul 202222:231 komentar
Podeli:
VSS/S.Sandić

Više nego uzbudljiv dan na Svetskom prvenstvu, zatvorili su selekcija Mađarske i SAD, a izabranici Dejana Udovičića, vaterpolisti SAD, slavili su posle peteraca sa 16:15 (3:4, 2:2, 3:2, 3:3, 5:4), pa će za peto mesti igrati protiv Srbije, dok će se za sedmo mesto boriti Mađarska i Crna Gora.

Mečevi za plasman su na programu 3. jula. Podsećanja radi, u reprizi finala iz Gvangžua, snage će odmeriti Italija i Španija, dok će se za treće mesto boriti Grčka i Hrvatska.

Podsećanja radi, Španija je pobedila Hrvatsku sa 10:5, dok je Italija bila bolja od Grčke sa 11:10. Srbija je pobedila Crnu Goru sa 10:7.

Anna Feher

Mađari su imali veliku podršku sa tribina, gotovo istu kao što bi imali da su stigli do finala, ali sjajna atmosfera je bila velika inspiracija za Amerikance, koji su posle najbolje partije na šampionatu, slavili sa 16:15.

Najefikasniji u sastavu SAD, bili su Hejns Djub sa četiri, odnosno Aleks Boven i Bendžamin Stivenson sa po tri gola. Raspoloženi za igru u napadu, kod Mađarske, bili su Adam Nađi sa četiri, odnosno Deneš Varga i Đorđo Zalanki sa po tri gola.

Komentari

Vaš komentar