SP (U18): Holandija rastužila Crnu Goru, ide na Srbiju

Vaterpolo 17. avg 202222:211 komentar
Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Crne Gore, momci do 18 godina, koji su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, nakon pobede protiv Španije, doživeli su neočekivani poraz od Holandije – 12:7 (3:2, 2:3, 4:1, 3:1), koja će igrati protiv Srbije u polufinalu.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Neđo Baštrica dva, Danilo Stupar, Pavle Krivokapić, Vladan Vukićević i Lazar Vukićević po jedan. Prevagu na tasu Holandije, doneli su Dion Hereman sa četiri, odnosno Lars Ten Brok sa tri gola.

Većim delom meča vodila se ravnopravna borba. Nakon dve deonice, na semaforu je pisalo 5:5, a zatim se odbrana Crne Gore potpuno urušila. Holandija je bez većih problema uspela četiri puta da zatrese mrežu popularnih „ajkula“, povela je sa 9:6 i bilo je jasno da Crnu Goru čeka jako težak posao u nastojanju da stigne do preokreta.

VSS/Slobodan Sandić

Izabranici Vida Lompara su nastojali da stignu do cilja, borili su se, ali je Holandija umešnom i pametnom igrom, čuvala i sačuvala stečeno kapital za mesto u polufinalu, dok Crnu Goru očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta, a prvi rival je selekcija Hrvatske.

Srbija će u polufinalu igrati Holandijom, dok će u drugom polufinalnom meču, snage odmeriti Mađarska i Španija. Mađarska je pobedila Italiju sa 11:4, dok je Španija slavila protiv Grčke sa 9:8.

Komentari

Vaš komentar