SP (U18): Srbija nadigrala i Novi Zelend

Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, posle SAD – 17:9, nadigrali su i Novi Zeland sa 22:5 (5:0, 7:0, 4:3, 6:2), pa sada čekaju okršaj sa Italijom, koji će dati odgovor na pitanje, koja selekcija će direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva. U drugom meču grupe, SAD i Italija su odigrali nerešeno – 8:8.

Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Kojić četiri, Bogdan Gavrilović, Viktor Urošević, Petar Stanić po tri, Marko Dimitrijević, Aleksandar Kovačević, Veljko Bodiroga po dva, Bogdan Breščanski jedan.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Srbija je dominirala u svim elementima igre, a sada su sve misli usmerene ka duelu sa selekcijom Italije, u kojem Srbiji odgovara i bod, kako bi stigla do četvrtfinala.

VSS/Slobodan Sandić

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće pobednici grupa, dok će selekcije na kotama dva i tri nokaut fazu početi utakmicama osmine finala. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Španija, Južna Afrika i Kanada, ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Novi Zeland, Italija i SAD.

Grupa A: Mađarska, Hrvatska, Uzbekistan, Kazahstan, Kuvajt; Grupa B: Grčka, Holandija, Brazil, Australija, Turska; Grupa C: Srbija, Novi Zeland, SAD, Italija; Grupa D: Crna Gora, Španija, Južna Afrika, Kanada.

Komentari

Vaš komentar