Srbija čeka rivala u četvrtfinalu

Vaterpolo 25. jun 202213:531 komentar
Podeli:
Dušan Mandić
VSS/Slobodan Sandić

Srpski vaterpolisti večeras u 18 časova igraju poslednju utakmicu u grupi „D“ i to sa najslabijom ekipom selekcijom Kazahstana. Posle dve pobede koje nisu ostvarene lako, sledi čini se, duel sa timom koji će poslužiti kao dobar sparing partner i u kojem će Savić verovatno tražiti više stvari u pripremi susreta četvrtfinala.

Kazahstan je skoro potpuno promenio reprezentaciju posle Olimpijskih igara, to je po rečima najboljeg igrača Srđana Vuksanovića tim koji se priprema za Azijske igre naredne godine.

povezane vesti

Naša reprezentacija je imala danas slobodno pre podne, ali na bazen odlazi ranije kako bi kondicioni trening bio duži i tada igranje dođe kao relaksacija.

U nedelju pre podne biće održan poslednji trening, možda delom i sa Amerikancima a potom se pravo sa bazena putuje u Budimpeštu gde se u ponedeljak igraju utakmice osmine finala. Srbija čeka rivala i to mogu da budu čak četiri sastava u ovom trenutku. Grčka, Hrvatska i Japan odnosno Gruzija a sve zavisi od poslepodnevnih rezultata.

Hrvatskoj treba pobeda od 12 razlike protiv Japana i potom bi bila prva a Grčka bi preko Gruzije stigla do četvrtfinala sa Srbijom. Ukoliko pobeda bude manja onda Hrvatska stiže Srbiji a ako se dogodi senzacija pa Japan pobedi onda bi bolji u duelu Japan – Gruzija na megdan našoj reprezentaciji.

Mađarska je siguran četvrtfinalista, pobednik duela Italija – Španija će takođe dobiti tri slobodna dana do prvog meča odluke.

Komentari

Vaš komentar