Srpsko slobodno posle podne u Mađarskoj

Vaterpolo 26. jun 202218:51
Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Srpski reprezentativci su napustili Art hotel u Segedinu i posle jakog sparinga sa Amerikancima se uputili ka Budimpešti gde će 27. juna saznati ime protivnika u četvrtfinalu. Na papiru je daleko jača Hrvatska, ali se nada pobedi i Gruzija.

Dolazak u staru bazu Hotel Termal nije baš počeo najbolje. Od dolaska u 14 časova i 30 minuta, čekalo se na ulazak u sobe gotovo dva časa. Da ne bude da su samo Srbi bili žrtve neorganizovanosti Mađara, slično su prošli Hrvati i Amerikanci.

Susret srpskih i hrvatskih igrača je bio srdačan, ali je mnogo manje zajedničkih vaterpolo doživljaja u klubovima, nego što je to bilo u periodu generacija u kojoj su bili Filipović, Prlainović, Pijetlović sa jedne odnosno Bušlje, Joković, Bijač sa druge strane, koji su sportske bitke vodili od malih nogu. Najviše su delili misli Viktor Rašović i kapiten Hrvatske Ivan Krapić koji su zajedno igrali u francuskom vicešampionu Noisi la Seku.

VSS/Slobodan Sandić

Kada su konačno ključevi stigli igrači su brže bolje otišli u sobe na duži odmor jer večernjeg treninga nema.

U međuvremenu je objavljena ingormacija da će Srbija četvrtfinale protiv Hrvatske ili Gruzije igrati 29. juna u 16 časova, a ne u 13 kako je nezvanično saopšteno. Novi termin je ipak bolji za sve.

VSS/Slobodan Sandić

“Mi smo završili prvi deo posla kako smo planirali. Sada imamo tri dana da se pripremimo za narednu utakmicu. Ne razmišljam o rivalu, gledam samo da mi budemo bolji”, rekao je golman Lazar Dobožanov.

Komentari

Vaš komentar