Sukno: Sjajna odbrana; Radanović: Nismo klonuli duhom

Podeli:
Sandro Sukno
VK Primorac

Velika borba za titulu u vaterpolo šampionatu Crne Gore se nastavlja. Jadran je dobio prvi meč posle peteraca sa 14:11 (10:10), a Primorac drugi posle rovoskog rata u bazenu sa 8:6.

Treći meč je na programu 10. maja u Budvi, gde Primorac igra utakmice kao domaćin, s obzirom da bazen u Kotoru još uvek nije u upotrebi.

Vaterpolo:

Utakmica je bila teška fizički i psihički, sa malo golova i dosta plivanja. Pokazali smo da smo psihički stabilni i slavili nakon poraza u prvom meču finalne serije, posle peteraca. Odmah smo misli usmerili ka trećem duelu. U svakoj utakmici želimo pobedu, tako će biti do kraja finala. Ključ uspeha je bila odbrana koji je bila na izuzetno visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta, a uz to, golman Aleksandro Kralj je bio sjajan”, naglasio je Sandro Sukno.

Trener Jadrana, naglasio je da ekipa nije klonula duhom, da je svesna da je drugu utakmicu odigrala sa mnogo grešaka, posebno u fazi napada.

Zaslužena pobeda Primorca. Nismo iskoristili veliki broj napada sa igračem više, brzopleto smo rešavali pomenute situacije, napravili smo mnogo grešaka, izgubili mnogo lopti, pa je na kraju epilog bio logična posledica onoga što smo prikazali. Serija sada kreće iz početka. Verujem da ćemo izvući pouke iz duela koji je ostao iza nas, da ćemo u trećem meču finalne serije biti na željenom nivou u oba pravca. Jasno je da sledi neizvesna serija, borićemo se do poslednjeg daha i verujem stići do cilja, a to je odbrana trona”, naglasio je Radanović.

Treći meč finalne serije na programu je 10. maja, četvrti je na programu četiri dana kasnije, a eventualna majstorica bi se igrala 17. maja.

Komentari

Vaš komentar