Tešanović za SK: Titula ostaje u Herceg Novom

Podeli:
VK Jadran
VK Jadran

Vaterpolosti Jadrana imali su mnogo problema sa koronavirusom i povredama tokom sezone, ali su i pored toga uspeli da odbrane trofej u Kupu, sada se spremaju da odbrane titulu u Crnoj Gori, a zatim da napadnu plasman na F8 Lige šampiona.

Na prstu jedne ruke mogu se nabrojati utakmice koje su Novljani odigrali u kompletnom sastavu. Dosta igrača je bilo u sastavu državnog tima koji je izborio plasman na Olimpijske igre, a dosta ih je zbog povreda, propustilo turnir u Roterdamu.

Trener Jadrana, Petar Radanović, trenutno može da računa na kompletnu ekipu, koja 10. aprila kreće u odbranu trona. Novljani će u polufinalu igrati protiv Budvanske rivijere, a drugi polufinalni par čine Primorac i Kataro.

U poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja, Jadran je pobedio Primorac sa 9:6, iako je uoči poslednje deonice gubio sa 6:5. Jedan od junaka, bio je sjajni golman Petar Tešanović.

Izuzetno teška i zahtevna utakmica je ostala iza nas. Pobeda nam mnogo znači u psihološkom smislu pred početak doigravanja za titulu. Neće biti lako, ali kao i svi u timu, verujem da titula ostaje u Herceg Novom. Sada smo maksimalno fokusirani na duele koji nas očekuju protiv Budvanske rivijere. Moramo da budemo maksimalno fokusirani od početka do kraja polufinalne serije, ako želimo, a naravno da želimo u finale“, naglasio je za Sport Klub, Petar Tešanović, pa nastavio:

Očekujem da u finalu odmerimo snage sa ekipom Primorca iz Kotora. Meč koji je ostao iza nas, na najbolji mogući način prikazuje kakva nas finalna serija očekuje. Ljubitelji vaterpola će moći da uživaju u velikoj borbi i neizvesnoj seriji, a to ne važi za nas koji ćemo biti u bazenu. Ponavljam još jednom, neće biti lako protiv Budvanske rivijere, neće biti lako protiv Primorca, ali nadam se i verujem da titula ostaje u Herceg Novom“.

Polufinalne serije počinju 10. aprila. Za plasman u finale su potrebne dve pobede, a snage će odmeriti Jadran i Budvanska rivijera, odnosno Primorac i Kataro.

Komentari

Vaš komentar