“Treba nam iskustva i strpljenja, nema straha od Partizana”

Vaterpolo 12. maj. 202218:461 komentar
Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore, sa daleko najmlađom ekipom na finalnom turniru evropskog dela kvalifikacija, nisu uspeli da izbore plasman na završni turnir Svetske lige.

Izabranici Vladimira Gojkovića, pobedili su Francusku u četvrtfinalu, uspešno su parirali Italiji u polufinalu i Španiji u borbi za treće mesto, utakmice su bile na jednu loptu, a pomenuta jedna lopta je završila u rukama Italijana i Španaca, pa će se za tron, koji je branila Crna Gora, boriti Srbija, Španija, Italija, SAD, Australija, Kanada, Brazil i domaćin Francuska.

Popularne “ajkule”, nisu klonule duhom, desetak dana po završetku turnira u Podgorici, počele su pripreme za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, još uvek nisu u kompletnom sastavu, a državnom timu će se igrači pridruživati, odmah po završetku klupskih obaveza.

Savo Ćetković, uzdanica Šapca, momak koji je izabran u idealnu postavu Regionalne lige, koji je bio jedini momak koji nije učesnik Lige šampiona u idealnih sedam, trenutno je fokusiran na duele koje ekipu Šapca očekuju sa Partizanom, a na talonu je treće mesto i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sport Klub

“Uspeli smo u četvrtfinalu da eliminišemo Crvenu zvezdu koja je slovila za velikog favorita na papiru, zatim smo u duelima sa Valisom osigurali opstanak u elitnom regionalnom društvu. Protiv Novog Beograda smo bili dostojan rival, ali pravu borbu očekujem protiv Partizana. Ponovo je uloga favorita u rukama tima iz Beograda, ali smo odlučni u nameri da se borimo do poslednjeg daha i verujem kao i svi u timu, da možemo da trećeg mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona”, naglasio je Savo Ćetković za Sport Klub, pa nastavio:

VK Novi Beograda

“Činjenica da nismo uspeli da izborimo plasman na završni turnir Svetske lige nas ne čini srećnim, ali smatram da nema razloga ni za tugovanje, naprotiv. Imali smo najmlađu ekipu, stekli kapitalno iskustvo u duelima sa Srbijom, Francuskom, Italijom i Španijom, a sada je na nama da nastavimo sa još jačim radom, kako bi potencijal koji posedujemo pretočili u neophodni kvalitet za naredno iskušenje koje nas očekuje, a u pitanju je Svetsko prvenstvo. Na turniru u Podgorici, u odlučujućim mečevima, bitne lopte su završavale u rukama rivala, uz strpljenje, rad i iskustvo, siguran sam da će u bliskoj budućnosti završavati u našim rukama”.

Sava Ćetkovića i saigrače iz Šapca očekuje borba sa Partizanom, za mesto koje omogućava borbu za Ligu šampiona, a odmah po završetku omenutih duela, Ćetković će se pridružiti saigraćima iz državnog tima, koji su počeli pripreme u Herceg Novom.

Komentari

Vaš komentar