Tucak: Mnogo igrača prvi put igra veliko takmičenje

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak zadovoljan je odrađenim pripremama pred Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Hrvatski vaterpolisti su pripreme zaključili pobedom protiv Italije u Puli. Slavili su 12:11.

„Bila je to izuzetno intenzivna utakmica, činilo se da nije prijateljska koliko je intenziteta bilo u bazenu. Ali super što je bilo tako, drago nam je da je rezultat otišao na našu stranu, ali to naravno nije bilo najvažnije. Primarno je da se vide konture naše igre, da imamo agresivnost, borbenost i želju, što su momci i pokazali. Ovo je mlada reprezentacija sa mnogo mladih igrača koji će prvi put igrati na velikom takmičenju. Ova utakmica sa Italijanima poslužila je kao odličan pokazatelj kako igrači reaguju u stresnim periodima igre“, rekao je Tucak.

Utakmica protiv Italije bila je poslednji ispit u Hrvatskoj. Slede dva slobodna dana, a zatim i okupljanje u Zagrebu gde će u petak i subotu odraditi treninge i krenuti put Budimpešte.

Do početka SP Hrvatsku očekuje još jedna prijateljska utakmica.

U Budimpešti će ih 18. juna dočekati Mađari, što će za obe ekipe biti poslednja provera uoči početka takmičenja. Prvi deo takmičenja Barakude će igrati u Debrecinu, a u grupi B su još i Nemačka, Japan i Grčka.

Svetsko prvenstvo je na programu od 18. juna do 3. jula, ali vaterpolisti svoje takmičenje počinju 21. juna.

 

Komentari

Vaš komentar