Tucak o kazni Buriću: Kadija te tuži, kadija ti sudi

Vaterpolo 28. jun 20228:322 komentara
Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Hrvatska će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu u Budimpešti u sredu od 16 časova u klasiku igrati protiv Srbije.

Ivica Tucak, selektor popularnih Barakadua, je posle ubedljive pobede u osmini finala nad Gruzijom, a uoči mea sa Srbijom govorio o kazni koju je dobio njegov igrača Rino Burić. Bek Hrvata je suspendovan od strane FINA na tri utakmice zbog udaranja igrača Japana bez lopte u meču grupne faze, tako da neće biti u timu ni u meču protiv Srbije.

povezane vesti

Nije istraženo šta stoji iza tog udaranja, koje ne podržavam. Što se tiče kazne, znate kako je u tim malim organizacijama, kao što je FINA. Ne govorim o ovom slučaju, nego uopšteno, kadija te tuži, kadija ti sudi. Rino nije ni saslušan, a odrezana je velika, brutalna kazna, ali šta je tu je. Mi to ne možemo da menjamo.  Savez je uložio žalbu, videćemo hoće li uroditi plodom“, istakao je Tucak.

Selektor Hrvatske kaže da će uvek biti uz svoje igrače.

Rina u ovom trenutku nema sa nama, što je zadatak više svima nama za dodatni napor. Ja ću iza svojih igrača uvek stajati, iako ne opravdavam udaranje. Međutim, Rino je igrač iza koga  uvek stojim, dajem mu podršku, da ga ohrabrim, nadam se da će se kazna možda ublažiti i da će se on možda vratiti u naše redove. To je jedan mlad igrač, trebalo je da vidimo zbog čega je tako reagovao kako je reagovao. Ja sam to video, ali oni to nisu uzeli u obzir. Nije on tako reagovao zato što je Rino Burić nekakav divljak, svi koji znaju Rina znaju kakav je Rino dečko tako da o tome – stop“ zaključio je Tucak.

Komentari

Vaš komentar