Tucak objavio spisak: Bez Marcelića, čeka se Fatović

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak saopštio je spisak od 20 igrača koji će od 5. do 7. decembra odraditi zajedničke pripreme sa reprezentacijom Italije.

Reč je o „sparingu“ sa istim rivalom sa kojim su hrvatski vaterpolisti već trenirali u Italiji početkom novembra.

Ipak, ne radi se o zvaničnom terminu Međunarodne ili Evropske federacije vodenih sportova (FINA, LEN), pa na ovom okupjanju neće biti Ante Vukičevića iz Marseja i Josipa Vrlića iz Radničkog koji imaju klupske obaveze.

„Među golmanima za ovu akciju nema Ivana Marcelića, koji je odsutan već neko vreme zbog povrede. Videću kakvo će stanje biti sa Lorenom Fatovićem koji je ostao u Berlinu još pre sedam dana u izolaciji. Ne znam hoće li on moći da dođe, pa postoji opcija poziva još jdnog mlađeg igrača“, rekao je Tucak u zvaničnom saopštenju Hrvatskog vaterpolo saveza.

Spisak hrvatskog tima izgleda ovako:

Golmani: Marko Bijač, Toni Popadić, Jerko Jurlina
Centri: Ivan Krapić, Luka Lozina, Antonio Dužević
Bekovi: Rino Burić, Marino Čagalj, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Hrvoje Benić
Napadači: Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Andrija Bašić, Franko Lazić, Loren Fatović, Marin Tomasović, Tin Brubnjak

Italijani stižu u Zagreb u nedelju, 5. decembra. Planirani su zajednički treninzi i tri utakmice koje će biti zatvorene za javnost.

U utorak, 7. decembra od 18 časova u planu je i zvanična prijateljska utakmica na koju će moći da dođu i gledaoci.

Komentari

Vaš komentar