Tucak za SK: Skupo smo platili promašene zicere

Vaterpolo 3. jul 202215:561 komentar
Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentas

Vaterpolisti Grčke uspeli su posle sjajne igre tokom čitavog meča da pobede selekciju Hrvatske sa 9:7 (1:0, 4:3, 3:2, 1:1), uspeli su da stignu do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu.

Hrvatska je loše počela meč, gubila je sa 4:0, nije se predavala, stigla je do 6:8, promašila je peterac, promašila je mnogo zicera, pa je na kraju morala da čestita selekciji Grčke, koja je bila oslabljena neigranjem prvog golmana Emanuela Zerdevasa i sjajnog Aleksandrosa Panastasijua.

“Zadovoljan sam prikazanim na turniru, ali ne mogu biti zadovoljan kada izgubimo utakmicu za medalju. Grčka je iskusna i izuzetno kvalitetna ekipa, ali svojski smo pomogli rivalu da stigne do pobede. Promašili smo mnogo zicera, promašili smo petarac, pogađali smo golmana i okvir gola umesto mreže. Ali, sve je to cena koja mora da se plati kada je reč o odrastanju novog tima, kojeg imamo”, naglasio je Ivica Tucak za Sport Klub, pa nastavio:

Sport Klub

“Da li je prikazano na Svetskom prvenstvu dobra uvertira za Evropsko u Splitu? Verujem da će momci zadržati odnos i stepen borbenosti koji su imali u Mađarskoj, uz malo više koncentracije i rutine, zaista se nadam da ponovo možemo da dođemo u priliku da se borimo, kao i da se izborimo za medalju, iako će konkurencija ponovo biti paklena”.

Podsećanja radi u borbi za zlatnu medalju snage će odmeriti Italija i Španija.

Komentari

Vaš komentar