“Ubeđen sam da ova generacija ima svetlu budućnost”

Vaterpolo 13. jun 202221:441 komentar
Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore ulaze u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo. Posle rada u Herceg Novom, Nikšiću, Podgorici i ponovo Herceg Novom, sledi selidba u Beograd, zatim u Bečej, pa okršaji sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom na planetarnoj smotri.

Izabranici Vladimira Gojkovića treniraće zajedno sa selekcijom SAD u Beogradu, zajedno sa selekcijom Gruzije u Bečeju, a zatim će sa najmlađom ekipom na Svetskom prvenstvu, nastojati da prebrode grupnu fazu takmičenja, boriće se da stignu do četvrtfinala, koje je u ovom momentu primarni i objektivni cilj.

“Plasman u četvrtfinale je cilj kojem težimo na Svetskom prvenstvu. Želimo da stignemo među osam najboljih, želimo da vidimo gde se izuzetno mlada selekcija nalazi u ovom trenutku u odnosu na najbolje selekcije planete. Siguran sam da smo na višem nivou u odnosu na turniru u Podgorici, na kome su pobedili Francusku, a odigrali konkurentno protiv Italije i Španije. Mnogo će nam značiti iskustvo koje smo stekli, kao i izuzetno naporan i žestok rad koji je ostao iza nas”, naglasio je kapiten tima Marko Petković, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulović

“Imperativ je da u svakom meču damo sve od sebe. Da se borimo od prvog do poslednjeg minuta. Verujem u mlade momke, ponosan sam na činjenicu da sam kapiten izuzetno perspektivne generacije. Četvrtfinale je cilj kojem stremimo, ali budite sigurni da se momci, koji su gladni uspeha, nikome neće predati bez borbe do poslednjih atoma snage”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Petković je nastavio sa izlaganjem:

VPSCG/Krsto Vulović

“Ubeđen sam da ova generacija ima sjajnu i svetlu budućnost. Trebaće još rada, još strpljenja, ali neće proći mnogo vremena, a Crna Gora će ponovo na velika takmičenja putovati kao jedan od favorita, kao selekcija koja za cilj ima borbu za pobedničko postolje. Trenutno, imamo najmlađu ekipu, nemamo iskustva, nismo u situaciji da bilo kome pretimo. S druge strane, nemamo problem da ulogu favorita prepustimo rivalima, ali ćemo insistirati na tome da nas u bazenu ubede da su bolji”, naglasio je Petković i dodao:

VPSCG/Krsto Vulović

“Rekao sam da smo trenutno na višem nivou u odnosu na turnir u Podgorici, a iluzorno je trošiti reči koliko će iskustvo koje ćemo steći na Svetskom prvenstvu, značiti za Evropsko prvenstvo koje sledi. Sada je najvažnije da napredujemo iz dana u dan, sada je najvažnije da mladi momci dobiju podršku kakvu zaslužuju, a siguran sam da će na pomenutoj podršci, znati i umeti da se oduže na pravi način u veoma bliskoj budućnost”.

VPSCG

Crna Gora će u grupnoj fazi igrati protiv Mađarke, Brazila i Gruzije. Plasman u četvrtfinale će obezbediti prvoplasirana selekcija iz grupe, dok će reprezentacije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar