Ubović prvi sportista kažnjen zbog homofobije

Vaterpolo 30. apr. 202117:038 komentara
Podeli:
Nemanja Ubović
Photo Pasquale Mesiano Deepbluemedia Insidefoto pasqualexmesiano

Što se tiče Disciplinske komisije Plivački savez Španije dokazano je da je Nemanja Ubović uvredio igrača Terase Viktora Gutjereza. Ubović je dobio četiri meča suspenzije i prvi je sportista kažnjen zbog homofobije.

Gutjerez je posle meča Terase i Sabadelja tvrdio da ga je Ubović dva puta nazvao pogrdnim imenom i da je to uradio sa jasnom namerom.

Povezano

Sabadelj je Ubovića suspendovao, a njegov advokat Ivana Herak u obraćanju medijima iznela je kontraoptužbe i tvrdila da je Ubović samo reagovao na uvrede koje je njemu uputio Gutjerez.

Ubović je ipak kažnjen. Španski plivački savez rešio je da homofobija više neće prolaziti nekažnjeno te je Uboviću izrekla četiri meča suspenzije uz simboličnu novčanu kaznu od 200 evra.

„Rešili smo da je vreme da napravimo istorijski korak. Prvi put homofobija će u sportu biti kažnjena. Imali smo dve opcije – da okrenemo glavu ili da pokažemo da u sportu nema mesta homofobiji“, poručio je Gutjerez nakon izricanja kazne Uboviću uz zahvalnost Plivačkom savezu i Višem sudu „što su pokazali čvrst stav i želju da se ovakvim ispadima stane na put“.

Komentari

Vaš komentar