Udovičić pred Srbiju: Težak zadatak, ali želimo pobedu

Vaterpolo 2. jul 202216:34 > 16:401 komentar
Podeli:
Patrick Smith/Getty Images

Dejan Udovičić, selektor SAD je u prilici da sa svojim pulenima, najbolji plasman na velikim takmičenjima ostvari baš u duelu sa Srbijom, koju je predvodio od Svetske lige 2006. do završetka Olimpijskih igara u Londonu 2012. i to sa sjajnim rezultatima.

Biti peti na Svetskom prvenstvu je za SAD odličan rezultat ali mu Dejan Udovičić je pridaje epohalan značaj.

“Bilo koja ekipa koja je na rasporedu poslednjeg dana Svetskog prvenstva ima želju da pobedi. Tako i mi gledamo na meč sa Srbijom. Znamo o kakvoj se selekciji radi,  ali ako uđemo u egal završnicu mogli bi da okrenemo meč na našu stranu. Iskren da budem ne znam da li bi peto ili šesto mesto bilo najbolji plasman od kada vodim Ameriku. Računam samo medalje”, rekao je Dejan Udovičić.

Medalja, na najvećim takmičenjima, ne računajući Svetske lige za Amerikance nema. Međutim Udovičić, koji od 2013. vodi reprezentaciju najmoćnije zemlje sveta ima plan:

VSS/S.Sandić

“Imaćemo krajem godine dvadesetak igrača u konkurenciji. Veliki je broj talentovanih mladih igrača koji su se lepo predstavili ovde. Za mene je Halok najbolji centar sveta, igra u Pro Reku. U najboljim evropskim klubovima igraju naši reprezentativci. Ideja je da u Parizu, a posebno Los Anđelesu budemo u top četiri. Ni sada nismo daleko”.

Finale je na programu 3. jula sa početkom u 20 časova. Snage će kao i u Gvangdžuu odmeriti Itaija i Španija. Meč za treće mesto izmešu Grčke i Hrvatske je na programu istog dana, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. Mađarska i Crna Gora igraju za sedmo mestp sa početkom u 13, a Srbija i SAD za peto mesto sa početkom u 17 časova.

Komentari

Vaš komentar