Vasović za SK: Radujemo se izazovima koji slede

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca nisu uspeli da stignu do trofeja u Kupu Srbije, nisu bili ni blizu, jer su eliminisani u četvrtfinalu od Novog Beograda, ali nisu klonuli duhom, naprotiv.

Odlučni su u nameri da nastave sa još jačim radom, te da na kraju, odbrane tron koji su osvojili prošle sezone. Pre nastavka šampionata Srbije, Šapčane očekuje veliki izazov na polufinalnom turniru Regionalne lige, koji se igra u Beogradu.

Šabac će u konkurenciji sa ekipama Mladosti iz Zagreba, Crvene zvezde, Partizana, Primorja iz Rijeke i Jadrana iz Splita, nastojati da se umeša u borbu za jedno od dva mesta, koja vode na finalni turnir koji se igra u Zagrebu – 26. i 27. marta.

Sa nestrpljenjem očekujemo izazove koje nas očekuju na polufinalnom turniru Regionalne lige. Nismo opterećeni plasmanom na finalni turnir, želimo da se borimo bez imperativa, od prvog do poslednjeg minuta, a cilj će biti pobeda u svakom meču, bez obzira na ime rivala sa druge strane bazena. Glavni favoriti za plasman na finalni turnir su Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita, ali sport je lep i zanimljiv, upravo zbog toga što favoriti ne pobeđuju uvek“, naglasio je Anto Vasović za Sport Klub i nastavio:

Nije bilo promena u stručnom štabu. Sada Emil Nikolić i ja, zajedničkim snagama nastojimo da podignemo nivo forme, da ostvarimo induvidualni napredak igrača, a samim tim i ekipe u celini. Naš primarni cilj u sezoni koja je u toku, je odbrana titule u šampionatu Srbije, ali to ne znači da smo odustali od borbe za plasman na finalni turnir Regionalne lige, naprotiv. Spremni smo da prepustimo ulogu favorita rivalima, ali obećavam u ime kompletne ekipe, borbu do poslednjih atoma snage u svakom meču. Da li će to biti dovoljno da se umešamo u borbu i stignemo do finalnog turnira, saznaćemo kada se polufinalni turnir u Beogradu završi. Mislim da će ljubitelji vaterpola imati priliku da uživaju u sjajnim mečevima, kako na turniru u Beogradu, tako i na turniru u Dubrovniku.“

Polufinalni turniri Regionalne lige igraće se od 14. do 17. januara u Beogradu i Dubrovniku, a utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Polufinalna grupa A (Beograd): Mladost Zagreb, Crvena zvezda, Jadran Split, Šabac, Partizan, Primorje Rijeka.

Polufinalna grupa B (Dubrovnik): Jug, Jadran Herceg Novi, Primorac, Budvanska rivijera, Solaris Šibenik, Radnički Kragujevac.

Komentari

Vaš komentar