Vaterpolisti Slovenije menjaju Rusiju u Splitu

Vaterpolo 10. apr 202215:40 > 15:42
Podeli:
Vaterpolo i plivački savez Slovenije

Vaterpolisti Slovenije igraće umesto Rusije na 35. Eropskom prvenstvu koje će se održati u Splitu, dok će umesto ruske ženske selekcije, igrati Slovačka.

Nakon što je početkom marta Evropska federacija vodenih sportova (LEN) sa svojih takmičenja isključila Rusiju i Belorusiju, ostalo je slobodno mesto za učešće na Evropskom prvenstvu koje će u junu mesecu biti organizovano u Splitu.

Slovenci su u kvalifikacijama zauzeli treće mesto u grupi iza selekcija Francuske i Nemačke. S obzirom da su bili najbolja trećeplasirana selekcija u kvalifikacijama, dobili su specijalnu pozivnicu od strane LEN, pa će biti učesnici smotre šampionata Evrope.

Guliverimages

“Vest da ćemo biti među reprezentacijama koje će igrati na Evropskom prvenstvu u Splitu je odlična za naš vaterpolo. Uveren sam da će od toga korist imati i klubovi. Nastojaćemo da reprezentaciji osiguramo što bolje uslove za rad i napredak, da u periodu koji sledi napravimo dodatne korake kada je reč o pozicioniranju Slovenije na vaterpolo evropskoj mapi”, naglasio je predsednik Vaterpolo i plivačkog saveza Slovenije,  Boštjan Tušar.

U Splitu će uz domaćina Hrvatsku igrati aktuelni šampion Mađarska, Španija, Crna Gora, Srbija, Italija, Grčka, Francuska, Gruzija, Rumunija, Holandija, Nemačka, Slovačka, Malta, Izrael i Slovenija.

Komentari

Vaš komentar