Veliko pojačanje za Crnu Goru, Averka među „ajkulama“

Podeli:
VK Jadran

Crnogorska vaterpolo reprezentacija biće jača za Belorusa Konstantina Averku, koji je nakon tri godine dobio dozvolu da igra za reprezentaciju Crne Gore.

Averka će biti u konkurenciji za državni tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svetsko prvenstvo. Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju.

Belorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran, a u Herceg Novi je stigao 2018. godine, trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja, u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem, a zajedno su osvojili trofej u LEN Evrokupu ove sezone.

„Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, a od ovog leta Averka će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred dva velika takmičenja koja nas očekuju“, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti deo jedne od najboljih reprezentacija sveta.

VPSCG/Krsto Vulevič

„Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, a to se sada ispunilo. Obećavam u ovom momentu da ću u svakoj utakmici pružiti maksimum kako bih pomogao Crnoj Gori da stigne do zacrtanih ciljeva i uspeha“, poručio je Averka.

Vaterpoliste Crne Gore tokom leta očekuju veliki izazovi. Posle Svetskog prvenstva u Budimpešti, popularne „ajkuće“ će učestvovati i na Evropskom prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar