Prijem Crnogoraca u Vili Gorica

Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović primio je u Vili Gorica juniorsku vaterpolo reprezentaciju koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu održanom u Podgorici. Vušurović je istakao da se nada da će vaterpolisti ispuniti san na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

„U prethodnom periodu su vaša imena i prezimena bila vezana za Crnu Goru. Siguran sam da će tako biti i ubuduće, a mi ćemo se truditi da vam omogućimo dobar sportski programski razvoj“, rekao je Vušurović na prijemu.

Pored rezultata koji je nesumnjivo veliki, Vušurović je podvukao i posetu na tribinama i podr[ku koju su imali junori koji su u finalu poraženi od Hrvatske. Srbija je bila peta.

„Videli ste kako sport može da bude surov, pa u finalu niste dosanjali san i osvajanje zlatne medalje. Koliko je surov, toliko je i korektan i pravičan, daje vam mogućnost da se na narednom Evropskom prvenstvu sportski revanširate protivnicima i dokažete kvalitet, Vi ste momci koji će doneti medalju sa Olimpijskih igara iz Japana“, kazao je Vušurović i dodao da su mladi igrači privilegovani što rade sa trenerima kakvi su Veljko Uskoković, Mirko Vičević i Vladimir Gojković.

Kapiten Aleksa Ukropina je u ime reprezentacije zahvalio Vušuroviću i uručio mu loptu sa potpisima igrama i stručnog štaba.

„Nadam se da će biti još prijema“, rekao je Ukropina.

Selektor Veljko Uskoković je napomenuo koliko je mala baza crnogorskog vaterpola.

„Podgorica je pokazala da je pravi sportski grad i da može da organizuje velika takmičenja. Ponosni smo što smo igrali finale i što smo iza sebe ostavili mnoge velesile. Mi potencijal crpimo iz četiri kluba, nadam se da će ih uskoro biti više“, kazao je legendarni vaterpolista.