Ranđelović i Pijetlović: Mirnom glavom do pobede

Vesti vaterpolo 24. jul. 201715:37 > 15:45
Podeli:
Getty Images, Adam Pretty

Srpski vaterpolisti suverenom igrom su osvojili prvo mesto u grupi A Svetskog prvenstva u Budimpešti i došli do direktnog plasmana u četvrtfinale, a Duško Pijetlović i Sava Ranđelović govorili su o Australiji, protivniku reprezentacije Srbije u borbi za polufinale.

Olimpijski šampioni iz Rija samouvereni su i mirni, pa su takve odgovore i davali novinarima u Budimpešti.

„Igramo protiv Australije sa kojom nam nikad nije lako na velikim takmičenjima. Igrali smo ove godine nekoliko puta protiv njih i lako ih dobijali, ali to ništa ne znači. Oni uvek dižu formu tokom leta i na velikim takmičenjima su najbolji. Vidim i po izjavama da su rasterećeni. Igraju sa najboljima pa ako izgube nikom ništa, a ako pobede to će biti senzacionalno. Nemaju šta da izgube. Međutim, ovo je prvo takmičenje na koje smo mi došli bez moranja. Javnost u Srbiji očekuje zlato, to je normalno, ali mi više ne osećamo pritisak koji nam je ranije stvarao određene poteškoće. Ako uđemo mirne glave, nećemo imati nikakav problem“, izjavio je centar reprezentacije Srbije Duško Pjetlović.

Getty images Europe

Igrač koji pred našim golom vodi borbu sa protivničkim centrima i koji je sa 24 godine uspeo da osvoji 10 titula na velikim takmičenjima sa reprezentacijom – Sava Ranđelović – delovao je još opuštenije.

„U utakmici protiv Grčke odigrali smo savršeno. I odbranu i napad, baš sve. Tom pobedom smo ispunili cilj da direktno uđemo u četvrtfinale, a tamo nas čeka Australija. Moje mišljenje je da su oni najslabiji mogući protivnik u ovoj fazi i jedinu opasnost mogu predstavljati Janger i centar Kejs. Ako njih neutrališemo neće biti problema. Prvi dan pauze iskoristili smo za odmor, već drugi dan smo imali dva jaka treninga u teretani i bazenu, a poslednji dan se bavimo taktičkom pripremom. Slobodno vreme koristimo i za druženje i opuštanja“, rekao je Sava Ranđelović, koji od najmlađih kategorija do A tima, sobu deli sa istim saigračem – Viktorom Rašovićem.

Govorili su reprezentativci Srbije i o konkurentima, kao i o smeni generacija nakon OI u Rio de Žaneiru.

„Prva godina novog olimpijskog ciklusa donela je mnogo promena. Svi treneri mnogo menjaju. To se najviše odrazilo na Špance koji su ispali od Rusa, ali mislim da im je ovo jedna od talentovanijih reprezentacija i da će do narednih Olimpijskih igara biti vrlo konkurentni. Mađari su ti koji su najviše ulagali u vaterpolo kao i u sport uopšte i oni su veoma napredovali. Pritom su domaćini. U ozbiljnom su usponu, ali se nadam da ćemo mi uspeti da ih ukočimo“, zaključio je Pijetlović.