Vujasinović uverava: Nije kraj srpske dominacije

Vesti vaterpolo 29. jul. 20174:15 > 4:19
Podeli:
Jonathan Ferrey/Getty Images

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović smatra da se na poraz Delfina u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske ne treba gledati kao na nešto tragično.

Porazom od Hrvatske u polufinalu u Budimpešti Srbija se oprostila od svetske titule, a Vujasinović smatra da se uprkos tome ne može govoriti o kraju dominacije Srbije.

Iza nas je čudesan period velikih uspeha, Srbija je u poslednjih nekoliko godina osvojila sve što se moglo osvojiti i logično je da je seriji fantastičnih rezultata jednom morao doći kraj. Ne slažem se sa tvrdnjom da poraz od Hrvatske znači i kraj naše dominacije„, izjavio je on.

Kao jedan od razloga poraza Vujasinović legendardni vaterpolista ističe „remont“ ekipe, koji je usledio posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

„Nastupio je novi olimpijski ciklus, selektori pokušavaju održavati stare navike, ubacujući u ekipu ponekog novog igrača kao zalog za budućnost. Srbija u Budimpešti je nešto drugačija ekipa od one koja je igrala u Riju, došli su neki novi igrači, a nekih više nema. Zato na ovaj poraz ne gledam kao na veliku tragediju„, smatra nekadašnji kapiten.

Za titulu novog svetskog šampiona boriće se Hrvatska i domaćin turnira Mađarska, dok Srbija u borbi za treće mesto igra protiv Grčke. Oba meča na programu su u subotu.