Gojković i Radović za SK: Moćna partija

Vesti vaterpolo 26. okt 20175:09 > 5:12
Podeli:
VK Jadran

Jadran je sjajno krenuo u novu sezonu. Tačnije rečeno krenuo je fenomenalno. Posle dva kruga kvalifikacija u kojima je igrao u grupama sa po četiri tima (Strazbur, Enke, Napoli), (Mladost, Spartak, Duizburg), usledili su baraž mečevi sa Marsejom i dve pobede.

Vladan Spaić je rekao pre meča sa Špandauom da se nada pobedi i da kao cela ekipa sanja plasman na F8. Naglasio je da im to niko ne može zabraniti.

Trener Vladimir Gojković je takođe najavio pobedu, uz konstataciju da je milina raditi sa do neba motivisanim igračima koji pri tome poseduju ogroman potencijal i talenat. Usledio je toliko željeni meč. Nije krenulo u skladu sa očekivanjima.

“Nismo dobro počeli meč. Izgoreli smo u velikoj želji da odmah slomimo rivala. Na mini odmoru, smo se dogovorili da pojačamo agresivnost, da igramo hladne glave, a vrelog srca. Tako je i bilo. Nemam ama baš ništa da zamerim igračima. Odigrali su odlično i čestitam im na pobedi” rekao je za Sport Klub Vladimir Gojković.

Nemci su dobili prvu deonicu sa 3:2, a Jadran uzvratio udarac baš žestoko. Za 18 minuta igre, Novljani nisu primili ni jedan gol a postigli su 8. Uoči poslednje deonice na semaforu je pisalo 10:3. Na kraju 11:5.

„Sa ovakvim pristupom i ovakvom odbranom niko nam ništa ne može. Dobro, ne baš niko ima tu moćnijih ekipa, daleko moćnijih od nas, ali smo protiv Špandaua pokazali da možemo da se nadamo plasmanu na finalni turnir na kome će učestvovati osam ekipa. Prikazano u drugoj i trećoj deonici su nešto zaista sjajno. Nismo primili gol 18 minuta, izrešetali smo mrežu rvala. Odličan pristup, moćna partija, velika pobeda“ rekao je za Sport Klub Đuro Radović koji je letos debitovao za senorsku reprezentaciju Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Budimpešti na kojem je osvojeno 5. mesto.

Nedugo zatim igrao je i za generaciju U20 na Svetskom prvenstvu u Beogradu i ponovo je osvojeno 5. mesto.
Vremena za odmor nema. Sledi duel sa Jadranom u Splitu, pa gostovanje holandskom Alfenu koji je u prvom kolu od Pro Reka izgubio sa 19:1.

„Kada sam rekao da nam sa pristupom koji smo imali protiv Nemaca niko ništa ne može, tu sam pre svega mislio na Jadran i Alfen. Nema opuštanja, nema veličanja uspeha. Znamo da je svaka utakmica prilika da napravimo korak dalje, korak više. U Splitu idemo na pobedu koja nam je bitna zbog plasmana na finalni turnir Regionalne lige, a u Holandiju po brejk koji bi nam mnogo značio u nastojanju da ostvarimo podvig i plasiramo se na finalni turnir Lige šampiona“ rekao je Đuro Radović.