VPSCG: Puna podrška Gojkoviću, čestike mladima

Vesti vaterpolo 6. dec. 201713:32 > 13:36
Podeli:
VPSCG

Dok se vaterpolisti Jadrana pripremaju za duel u 4. kolu Lige šampiona protiv Steaue u Bukureštu koji je na programu u petak, a reprezentacija Crne Gore gleda ka okršaju protiv Srbije koji je na programu 12. decembra u Nišu u sklopu grupne faze Svetske lige, održan je Upravni odbor VPSCG.

Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore ocenio je da je selektor Vladimir Gojković odradio dobar posao sa podmlađenom selekcijom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Podsećanja radi Crna Gora je posle poraza od Grčke u četvrtfinalu, osvojila peto mesto.

Što se narušavanja discipline tiče, tokom Svetskog prvenstva u Budimpešti, od Darka Brguljana, konstatovano je da je njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji bio nedopustiv, jer je upravo on kao iskusan igrač trebalo da bude uzor mlađim reprezentativcima.

UO VPSCG je dao punu podršku selektoru koji ga je udaljio iz sastava državnog tima do daljnjeg. Ukoliko Darko Brguljan spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom stabu i ako selektor Gojković odluči da ga uvrsti u državni tim, VPSCG neće imati ništa protiv.

Nastupi selekcija U20 i U17 su ocenjeni kao veoma uspešni. Generacija U20 je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila peto mesto, a generacija U17 je na Malti postala šampion Evrope.

UO VPSCG je verifikovao odluku o imenovanju Danijele Franete za predsednika Stručnog saveta za plivanje VPSCG, pri čemu će Danijela Đikanović Franeta i dalje nastaviti da obavlja funkciju selektora plivačke reprezentacije Crne Gore.