Budva u Rijeci zaplivala ka opstanku

Podeli:
sport klub

U derbiju začelja regionalne Triglav lige Budva je posle velike borbe i veoma dobre partije savladala Primorje sa 9:6.

Početak meč nije najavljivao lep kraj po ekipu Budve jer su Riječani vodili sa 3:2. U tom trenutku, izabranici Vida Lompara su zaigrali daleko agresivnije u odbrani, na golu je briljirao golman Aleksandar Kralj, a u napadu Srđan Vuksanović, Marjan Mitrović i Savo Ćetković. Budva je drugu deonicu dobila sa 3:0.

Primorje se naravno nije predavalo. Dva puta je uspelo da stigne do minus jedan, ali nije imala snage za potpuni preokret. U periodu kada se rešavalo pitanje pobednika Ćetković je postigao dva gola, Kralj imao četiri intervencije, a Vuksanović stavio tačku na “i”.

Ovom pobedom Budva je sačuvala realne šanse da ostane u elitnom društvu jer ima povoljan raspored do kraja sezone i bolji međusobni skor u odnosu na Primorje.

„Ekipa poseduje ogroman potencijal i sjajnu budućnost, ali nema dovoljno iskustva. Mnogo utakmica smo ove sezone izgubili zbog nedostatka sreće u samim završnicima. Pobeda u Rijeci je od ogromnog značaja u borbi za opstanak. Do kraja je ostalo još sedam kola i verujem da uz ogromnu dozu samopouzdanja koje smo stekli trijumfom nad ekipom Primorja do kraja možemo da stignemo i do sredine tabele“, rekao je Vido Lompar trener Budve i nastavio:

„Pored toga, verujem da će ova ekipa do kraja sezone dostići željeni nivo i da će biti konkurentna Jadranu i Primorcu u borbi za titulu u Crnoj Goro. To sada deluje pomalo nerelano, ali mi verujemo u to.“

Golove za Budvu postigli su: Vuksanović 3, Ćetković 2, Mitrović 2, Franeta 1 i Isuke 1. Kod Primorja golove su postigli: Paparić 2, Tkač, Čunko, Valas i Rakovac po 1.

Aktuelni šampion Jug koji i ove sezone ima ambiciju da se umeša u borbu za titulu prvaka Evrope imala je samo lakši trening protiv Jadrana u Splitu. Krajnji rezultat 20:9 dovoljno govori o dešavanjima u bazenu. Najefikasniji kod Juga bili su Loren Fatović sa 5, odnosno Viktor Rašović i Vićenco Rencuto sa po 3 gola. Kod Splićana, nešto bolji od ostalih bili su Nikola Milardović i Anđelo Šetka sa po 2 gola.

Rezultati 11. kola: Primorje – Budva 6:9, Jadran Split – Jug 9:20. SUBOTA: POŠK – Jadran, Mladost – Partizan, Primorac – Mornar.
TABELA: Jug 33, Mladost 25, Jadran 20, Jadran Split 14, Mornar 14, Partizan 13, POŠK 11, Primorac 9, Budva 6, Primorje 6.