VK Vojvodina: Ugrožen sport, klubovi i javnost u celini

Podeli:
Adam Pretty, Getty Images

Vaterpolo klub Vojvodina oglasio se saopštenjem u kome osuđuje ponašanje svog navijača koji je pred kraj utakmice sa Crvenom zevzdom gurnuo sudiju Marka Matijevića u vodu.

Incident se dogodio na utakmici Vojvodina – Crvena zvezda, odražnoj u okviru Regionalne lige, pri rezultatu 7:7 na dve sekunde do kaja.

„Neodgovoran, neprimeren i nepromišljen čin jednog navijača, koji je dve sekunde pre kraja utakmice gurnuo sudiju u bazen, bacio je senku na sportski događaj, na nas kao domaćine, ali i na sport u celini.

Kao domaćin susreta, Vaterpolo klub „Vojvodina“ je preduzeo sve zakonom propisane mere za održavanje utakmice i u potpunom redu, kao i na svim dosadašnjim utakmicama, prošao je gotovo ceo meč. Posle incidenta navijača interevenisalo je obezbeđenje i izgrednika predalo policiji, a utakmica je prekinuta.

Potpuno osuđujući incident neodgovornog navijača, Vaterpolo klub „Vojvodina“ se ograđuje od nemilog događaja i sa žaljenjem konstatuje da ovakvi postupci, iako nisu delo huligana niti navijačkih grupa, ozbiljno ugrožavaju ugled sporta, klubova i sportske javnosti u celini, a činjenica da se nikada u istoriji Kluba ništa ni slično nije dogodilo, obavezuje na građenje kulture fer-pleja i učešća u sportskim događajima svih aktera, pa i publike, na primeren i odgovoran način“, stoji u saopštenju.

Kako prenosi Radio Televizija Vojvodine navijač je posle meča rekao da ga je pred kraj meča, kada je krenuo sa tribina prema izlazu, uhvatio grč u nozi, da se zbog toga sapleo i sasvim slučajno gurnuo arbitra u vodu.