Istorijska pobeda Srbije u Splitu, Grci šokirali Hrvate

Vesti vaterpolo 15. feb. 201818:53 > 21:45
Podeli:
Quinn Rooney, Getty Images Sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Maltu u Splitu u prvom kolu novoformiranog takmičenja Kupa Evrope rezultatom 17:3.

Ekipa selektora Dejana Savića pre utakmice sa Maltom imala je naporan plivački trening pa je možda i to razlog što je meč počela nepovezano, bez pravih akcija.

Ćuk je posle pet i po minuta pogodio mrežu za prvi gol kako na turniru tako i u istoriji ovog takmičenja. Do kraja četvrtine Strahinja Rašović, Mandić i Drašović parabolom su pogodili za 4:0. Lazić je dva puta obezbedio igrača više, ali bez realizacije. Sa druge strane Maltežani su teško dolazili do gola, a jedan zicer je zaustavio Mitrović.

Kuzin je iz kontre bio strelac prvog gola za Maltu, a revanširali su mu se Filipović parabolom, Pijetlović i Ćuk sa pet metara, Lazić sa igračem više i Stojanović posle odlične akcije. 

I treća četvrtina je počelo golom Kuzina, a i odgovor je bio kao i u prethodnom periodu. Jakšić, Lazić dva puta i Ćuk sa igračem više, pa Pijetlović na dodavanje Filipovića do vrha su napunili mrežu Maltežana.

U poslednjem delu Srbija je odradila posao i već se okrenula duelu sa Grčkom u petak u 17:30 časova.

Grčka je u Splitu iznenadila domaćina Hrvatsku 6:4, Mađarska je deklasirala Gruziju sa 16:5, dok je Rumunija bila bolja od Francuske sa 7:4.

Malta – Srbija 3:17 (0:4, 1:5, 1:5, 1:3)

Bazen Poljud. Sudije: Teksido (Španija),Marijaš (Mađarska). Igrač više: Malta 2 (0), Srbija 10 (7).

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J.Zemit, S.Kamiljeri, J.Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović 3, Ranđelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S.Rašović 1, B.Mitrović.