Partizan blizu F4, Merkulov potopio Primorac

Podeli:
sport klub

Kompletirano je 14. kolo vaterpolo regionalne lige. Partizan je na svom bazenu pobedio Budvu sa 14:11, dok je Jadran u velikom derbiju Crne Gore slavio protiv Primorca iz Kotora sa 15:5. Jug je imao lakši trening protiv Primorja 12:6.

Partizan je u jako bitnom meču slavio protiv Budve čime ja napravio veliki, možda i odlučujući korak ka plasmanu na finalni turnir. Prva deonica je donela igru po principu gol za gol, a šampion Srbije na poluvremenu vodio sa 5:3, ali je Budva uzvratila udarac pa je uoči poslednje deonice na semaforu pisalo 6:6. “Crno-beli” su u samoj završnici meča serijom 3:0 pobegli na 12:9 i rešili pitanje pobednika.

Prevagu na tasu Partizana doneli su Nikola Lukić sa 3, a po 2 gola su postigli Đorđe Lazić, Marko Manojlović, Aleksandar Radanović, Srđan Aksentijević. Budvane je predvodio Miloš Maksimović sa 5 golova, 3 je postigao Srđan Vukasnović, a 2 iskusni Boris Popović

U derbiju Crne Gore, Jadran je deklasirao Primorac sa 15:5. Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Rus u sastavu Novljana mladi Denil Merkulov je postigao 7 golova, a po 2 Filip Gardašević, Vladan Spaić, Dragan Drašković. Kod Primorca nešto bolji od ostalih bio je iskusni Antonio Toni Petrović sa 3 gola.

Jug je lako pobedio Primorje sa 12:6. Po 3 gola su postigli Marko Ivanković i Vićenco Rencuto, a po 2 Marko Macan i Maro Joković. Viktor Rašović se nije upisao u listu strelaca. Kod Primorja bolji od ostalih bio je Maroš Tkač sa 3 gola.

U petak su odigrana dva meča. U Splitu Mornar i POŠK su igrali 5:5, dok je Mladost u derbiju kola pobedio Jadran iz Splita sa 9:5. Najefikasniji u timu Mladosti bili su Luka Bukić sa 4 i Andrija Bašić sa 3 gola. Kod Splićana bolji od ostalih bili su Antun Goreta i Anđelo Šetka sa po 2 gola. Što se meča Mornara i POŠK-tiče, za Mornar 4 gola je postigao Marino Čagalj, a za POŠK, 3 gola je postigao Ivo Begović, a 2 Marko Elez.

14. kolo Triglav lige: Mornar – POŠK 5:5, Jadran Split – Mladost 5:9. SUBOTA: Jadran – Primorac 15:5, Jug – Promorje 12:6, Partizan – Budva 14:11.

Tabela: Jug 42, Mladost 34, Jadran 32, Partizan 19, Mornar 16, Jadran Split 15, POŠK 15, Primorac 13, Budva 9, Primorje 7.