Kup Evrope: Crna Gora za peto mesto, Italija za bronzu

Vesti vaterpolo 7. apr. 201818:49 > 18:53
Podeli:
Al Bello, Getty Images

Odigrana su dva meča poslednjeg kola ligaškog dela Kupa Evrope. Crna Gora je pobedila Francusku sa 10:6, dok je Italija slavila protiv Grčke sa 10:7.

Golove za Crnu Goru postigli su: Aleksandar Radović 3, Đurđić 2 Mišić 2, Petković 1, Đuro Radović 1, Ivović 1. Najefikasniji kod Francuske bili su Kanone i Dino sa po dva gola.

Crna Gora, kao što se i očekivalo, nije imala mnogo problema u duelu sa Francuskom. Izabranici Vladimira Gojkovića stigli su do pobede, pa ih sada čeka meč za peto mesto. Od poslednjeg duela ligaškog dela između Španje i Mađarske zavisi da li će to biti pomenuta Mađarska ili Grčka.

Crnogorci su posle izjednačene igre tokom prve dve deonice u trećoj dodali gas, pobegli na 9:5, a zatim mirno priveli meč kraju.

Italija je posle ubedljivog poraza od Španije u prvom kolu 11:4 vezala dve pobede. Posle Mađarske sa 10:5, pobedila je i Grčku sa 10:7. Prevagu na tasu Italijana doneli su Di Fulvio sa tri, odnosno Ečenike i Bodegas koji su postigli po dva gola. Bolji od ostalih kod Grčke bili su Dervisis i Vlahopulos sa po dva gola.

Uoči duela Hrvatske i Srbije, odnosno Španije i Mađarske, mnoge stvari su postale jasnije. U velikom finalu igraće Španija i pobednika duela između Hrvatske i Srbije, dok Italija u meču za bronzanu medalju čeka poraženu selekciju.