Kup Evrope: Đurđić potopio Mađare, Crna Gora peta

Vesti vaterpolo 8. apr. 201818:53 > 18:56
Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Mađarsku sa 15:7 i osvojili peto mesto na Kupu Evrope. U borbi za sedmo mesto Grčka je nadigrala Francusku sa 12:4.

  Golove za Crnu Goru postigli su: Đurđić 6, Brguljan 2, Mišić 2, Aleksandar Radović 2, Đuro Radović 1, Drašković 1, Čučković 1. Strelci za Mađarsku bili su: Manherč 2, Vamoš 1, Batori 1, Bedo 1, Vadovič 1, Mezei 1.

Crna Gora je odlično počela meč. Tokom prve deonice bila je daleko bolji rival i tri puta je imala prednost od dva gola, 2:0, 3:1, 4:2. Izabranici Vladimira Gojkovića nastavili su sa dobrom igrom u odbrani, a mladi Bogdan Đurđić inače igrač Marseja da rešeta mrežu Mađara, pa je posle druge deonice i njegovog trećeg gola Crna Gora vodila sa 6:3.

Treću četvrtinu Crnogorci su otvorili serijom 3:0. Golove su postigli Draško Brguljan, Uroš Čuković i maestralni Bogdan Đurđić, Crna Gora je pobegla na plus šest i bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. Jedina je dilema bila kojim će rezultatom biti završen meč koji će mnogo značiti izabranicima Vladimira Gojkovića na putu ka primarnom cilju u ovoj godini, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Borba za sedmo mesto se pretvorila u lakši trening Grčke protiv Francuske. Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, a najefikasniji u sastavu Grčke bili su Gunas sa tri, Kapocis i Vlahopulos koji su postigli po dva gola. Kod Francuza strelci su bili Vanpeperstreate sa tri, a jedan gol je postigao Dino.