Đurđić: Biće teško, ali možemo na finalni turnir

Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore jesu umorni, ali su i silno motivisani da u utorak u Rumuniji pobede domaću selekciju sa šest i više golova razlike i stignu do finalnog turnira Svetske lige.

Crne Gora je u prilici da se plasira na finalni turnir posle pobede nad Srbijom u Podgorici od 11:8, čime je nadoknadila deficit iz prvog meča u Nišu (4:7). Odlučiće bolja gol razlika, a Crnoj Gori treba najmanje šest golova više u odnosu na Rumune, da bi bila ispred Srbije.

Ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori se nadaju da će njihovi ljubimci uspeti da ponove partiju koju su prikazali u meču za peto mesto na finalnom turniru Kupa Evrope u kojoj su pobedili Mađarsku sa 15:7. Briljirao je mladi Bogdan Đurđić sa šest golova.

“Iza nas je ostao veoma naporan turnir na kome smo u četiri dana odigrali četiri zahtevna meča protiv veoma kvalitetnih rivala. Osećao se umor kod igrača naročito kod momaka koji igraju u Ligi šampiona. Poraženi smo od Srbije i Hrvatske, pobedili smo Francusku i Mađarsku. Osvojili peto mesto i odmah se okrenuli duelu sa Rumunijom, koja nas čeka odmorna i sveža. Samim tim, neće biti lako stići do pobede i to ubedljive iako nas mnogi već vide na finalnom turniru”, rekao je Đurđić i dodao:

“Umor ne može i neće biti alibi. Idemo da odigramo maksimalno odgovorno pre svega u odbrani, da pokušamo da ostvarimo pobedu od šest i više golova i da stignemo do finalnog turnira Svetske lige. Svaka utakmica je prilika da se uigramo, steknemo rutinu, popravimo nedostatke, a sve u želji da spremni dočekamo primarno takmičenje ove godine, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni. Što se utakmice sa Mađarskom tiče i šest golova koje sam postigao, tu nema mnogo filozofije, nalazio sam se na pravom mestu u pravom trenutku, dobijao lopte i pogađao”.

Utakmica između Rumunije i Crne Gore igra se u utorak sa početkom od 17 časova. U slučaju da Crna Gora ne pobedi sa šest golova razlike, na finalni turnir će putovati Srbija koja je aktuelni šampion Svetske lige.