Vujasinović za SK: Lucidnost u napadu vodi ka tronu

Podeli:
youtube printscreen

U velikom finalu vaterpolo Lige šampiona snage će odmeriti Pro Reko i Olimpijakos, ekipe koje su na kraju ligaškog dela osvojile prvo mesto u grupama. Reko je na putu ka finalu pobedio Brešu i Jug, a Olimpijakos je slavio protiv Špandaua i Barselonete.

Sami ste sve rekli. Finale je pravedno jer će se za titulu boriti ekipe koje su bile najbolje u ligaškom delu takmičenja. Pričali smo pre početka finalnog turnira i rekao sam da će svaka utakmica biti neizvesna i teška, da je svaka finale. Čujete i po glasu da je tako bilo“, rekao je za Sport Klub Vladimir Vujasinović i nastavio promuklim glasom:

Znao sam da neće biti lako protiv Breše. Staro je pravilo da ne možete jednog rivala da pobeđujete u kratkom vremenskom intervalu više puta. Krivo mi je što smo dopustili Breši da se vrati u meč. Penali su u neku ruku lutrija, a u drugu ne. Tu presuđuju iskustvo igrača i kvalitet golmana. Bili smo bolji.

Usledio je atomski vaterpolo protiv Juga u polufinalu. Fenomenalna partije golmana Stefana Tempestija koji je imao 20 odbrana, i tri zlata vredna gola Filipa Filipovića od čeka dva u samoj završnici meča.

Mnogo bolje smo odigrali u odnosu na duel sa Brešom. Jug ima strašno kvalitetnu ekipu, igralo se gol za gol tokom čitavog meča. Tempesti jeste branio sjajno, ali je i odbrana bila odlična. Imali smo malo problema u napadu, ali smo lucidnim potezima uspeli da stignemo do zlata vredne pobede i prilike da se borimo za titulu prvaka Evrope što je i primarni cilj koji smo postavili pre početka sezone uz duplu krunu koju smo već osvojili“, rekao je Vujasinović.

Osvrnuo se i na protivnika u finalu.

Olimpijakos? Srašno težak rival. Igraju fenomenalno u odbrani, a umeju svaku grešku rivala znalački da kazne. Mi moramo da odigramo bolje nego protiv Juga, ako želimo, a želimo do trona. Odbrana mora da bude na istom nivou, a očekujem da lucidnost u napadu bude mnogo bolja. Ne smemo da grešimo u situacijama sa igračem više, moramo da budemo efikasniji. Biće teško, ali nadam se da ćemo uspeti da uz pomoć navijača i kvalitet koji posedujemo stignemo do evropske titule koja nam izmiče već dve godine“.

Pre dve godine šampion je bio Jug. Prošle sezone Solnok. Pro Reko u vlasništvu ima osam titulu pravaka Evrope, jednu više u odnosu na Partizan i Mladost iz Zagreba koji su na žalost ljubitelja vaterpola u Srbiji i Hrvatskoj trenutno daleko od evropskog vrha.