Jelenić: Partizanu će biti oduzeta licenca za LŠ

Podeli:
Vaterpolo savez Srbije

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić održao je konferenciju za medije, čiji je povod bio odgovor na saopštene vaterpolo kluba Partizan.

Crno-beli su u u saopštenju, između ostalog, istakli da Jelenić ne krije mržnju prema tom klubu, kao i da radi sve da se Partizan uništi.

Predsednik VSS i Crvene zvezde rekao je da će Partizanu verovatno biti oduzeta licenca za učešće u Ligi šampiona, zbog dugovanja prema Evropskoj plivačkoj federaciji (LEN), ali i ostalih uslova.

Sazvao sam konferenciju zbog neosnovanih optužbi VK Partizan da kao predsednik VSS radim na tome da uništavam klub. Njihovo saopštenje je, blago rečeno, sramotno. Mnogo je laži. Kako to radim na uništenju Partizana kada sam za mesec i po dana platio dug od 1,6 miliona dinara prema VK Banjica„, rekao je Jelenić i dodao:

I ja kao predsednik VSS i Šoštar kao predsednik VK Partizan upoznati smo sa tim da će Partizanu biti oduzeta karta za Ligu šampiona i zbog dugovanja prema LEN i zbog uslova u kojima igra. Mi ćemo dati sve od sebe da Partizan nastavi da igra Ligu šampiona sa vajld kardom. Ali, da znate, ako se desi da Partizan ostane bez nje, nisam ja kriv za to„.

On je dodao i da su računi Partizana u blokadi zbog velikih dugovanja.

Računi Partizana su u blokadi već dve godine, a ja kao predsednik VK Crvena zvezda odlazim da im dodelim pehare i medalje kada su postali prvaci države. Mogao sam da pošaljem nekog drugog, a nisam to uradio„, rekao je predsednik VSS.

Jelenić je dodao i da vaterpolo u Srbiji ne bi postojao da nije bilo Partizana.

Ipak, postoje i drugi klubovi i svi moraju da se poštuju„, objasnio je Jelenić.