Radović za SK: Hoćemo zlatnu medalju

Vesti vaterpolo 23. jun. 20189:18 > 9:19
Podeli:
sport klub

Vaterpolisti Crne Gore krenuli su na finalni turnir Svetske lige u Budimpeštu sa željom da se umešaju u borbe za medalju. Srebro imaju u rukama, a da li će uspeti da ga pozlate znaće se posle finalnog meča i duela sa domaćinom finalnog turnira selekcijom Mađarske.

“Ostvarili smo zaista veliki uspeh. Izborili smo mesto u velikom finalu, u nizu smo, dan za danom pobeđivali Japan, Mađarsku, Australiju, Kazahstan, Španiju. Sada nas ponovo očekuje duel sa Mađarima. Znam da je teško jednog rivala dva puta pobediti na istom takmičenju, posebno ako je domaćin i ako je kvalitetan kao Mađarska, ali do poslednjeg atoma snage ćemo se boriti za zlatnu medalju”, rekao je Đuro Radović za Sport Klub i nastavio:

“Prošle godine na Svetskom prvenstvu smo sa jako mladom ekipom osvojili peto mesto. Cilj je bio da ovoga leta napravimo korak više. Mnogo nam znači povratak u državni tima Ivovića i Janovića, a mi mlađi smo stekli dosta iskustva u godini koja je ostala iza nas. Srebrna medalja i finale koje sledi nam mnogo znače u psihološkom smislu. Sada znamo da smo konkurentni i da možemo da se nadamo borbama za medalju na Evropskom prvenstvu u Barseloni. Partije koje su nas dovele do finala Svetske lige jesu dobre, ali ovaj tim može i bolje od toga”.

Mladi i ekstra talentovani Đuro Radović je bio centralna figura meča sa Španijom. Fokusirani na centre Spaića i Mišića, odnosno na Ivovića i Janovića, Španci su pomalo zaboravili na Radovića koji je iz četiri šuta postigao četiri gola.

Finale se igra u subotu sa početkom u 19 časova i 45 minuta. Samo nekoliko dana kasnije, vaterpolisti Crne Gore se sele u Španiju gde će učestvovati na Mediteranskim igrama. Izvesno je da će selektor Gojković odmarati većinu nosilaca igre, kako bi spremni dočekali primarno takmičenje ovog leta a to je Evropski šampionat.