Janović za SK: Voleo bih da se ponovi Malaga

Vesti vaterpolo 13. jul. 201813:43 > 13:46
Podeli:
VPSCG

Vladimir Gojković je odredio spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Nije mu bilo lako, ali je petorici momaka morao da kaže da neće putovati u Španiju. S obzirom da su u pitanju mladi vaterpolisti, jasno je da ih u godinama koje slede očekuje još mnogo velikih takmičenja.

Selektor Crne Gore odlučio se za proverene snage. Gojković je naglasio da nema mesta euforiji. Da je srećan i zadovoljan zbog činjenice da je Crna Gora tokom paklenog leta koje je u toku osvojila zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, ali da je Evropsko prvenstvo najvažnije takmičenje ove godine i da očekuje da sve selekcije budu u top formi.

Naš primarni cilj je plasman u polufinale. Prema projektovanom žrebu rival će nam biti Hrvatska ili Grčka u četvrtfinalu. Taj podatak dovoljno govori o tome koliko će teško biti doći do medalje. Verujem u ekipu koju vodim. Medalju ne mogu, ali borbu do poslednjih atoma snage za pobednički tron mogu da obećam“, rekao je za Sport Klub selektor Vladimir Gojković.

Uoči Evropskog prvenstva u Barseloni vaterpolosti su obeležili deset godina od osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi. Ministar sporta Nikola Janonović je primio momke koji su osvojili najsjajnije odličje, a među njima je bio i Mlađan Janović koji je zajedno sa Aleksandrom Ivovićem vrati u sastav državnog tima posle Svetskog prvenstva na kome je Crna Gora osvojila peto mesto.

Podsećanja radi, Crna Gora je u velikom finalu Evropskog šampionata u Malagi pobedila Srbiju sa 6:5, a najefikasniji igrač turnira bio je upravo Mlađan Janović. Na pitanje da li u Barseloni može da se ponovo Malaga, Janović je rekao:

Naravno da bi kao i svi u timu, kao i svi koji vole vaterpolo i sport u Crnoj Gori voleo da se u Barseloni ponovi Malaga i da stignemo do zlatne medalje. Tokom leta smo osvojili Svetsku ligu i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama. Sa mnogo samopouzdanja krećemo u Španiju. Očekuje nas paklena konkurencija, a za tron će se boriti Srbija, Hrvatska, Španija, Italija, Mađarska, Grčka i naravno Crna Gora. Ostaje da se vidi ko će imati više snage, koncentracije i na kraju krajeva i sreće da stigne do trona. Atmosfera u timu je sjajna. Pozitivna energija i hemija se osećaju u vazduhu i sa te strane sve podseća na Malagu. Ponavaljam, voleo bih i nadam se da u Barseloni možemo da ponovimo uspeh iz Malage, mada je svima koji prate vaterpolo jasno da bi svaka medalja sijala kao zlato”, naglasio je za Sport Klub Mlađan Janović.

Turnir za vaterpoloste počinje u ponedeljak, a Crna Gora je u grupi sa Francuskom, Maltom i Španijom. Takav je red vožnje i kada su utakmice u pitanju. Pobednika grupe će odlučiti duel sa Španijom, a pobednik tog duela ide direktno u četvrtfinale, dok će poraženi morati u osminu finala.

Kada su velika takmičenja u pitanju Mlađan Janović može da se pohvali da pored pomenutog zlata sa Evropskog prevenstva u Malagi, ima osvojenu srebrnu medalju na Svetskom šampionatu u Barseloni, dve srebrne medalje sa evropskih prvenstava u Ajndhovenu i Beogradu, kao i dva zlata sa finalnih turnira Svetske lige iz Podgorice i nedavno iz Budimpešte.