Srpske vaterpolistkinje porazom započele EP

Vesti vaterpolo 14. jul. 201820:25 > 20:39
Podeli:
Paul Gilham, Getty Images Sport

Ženska vaterpolo reprezentacija Nemačke pobedila je Srbiju rezultatom 9:8 u prvom kolu Evropskog prvenstva u Španiji.

Srbija je u Barseloni izgubila najvažniju utakmicu na turniru posle dominatne igre u gotovo 20 minuta. Imala je Srbija nekoliko puta tri gola prednosti, ali se od drugog dela treće četvrtine igra raspala i praktično greškama srpskog tima Nemice su došle do pobede vredne plasmana u prvih osam u Evropi.

Odlična prva četvrtina. Za prvi gol Lara Luka je isplivala kontru, izborila peterac za gol Jovane Pantović, prvi na šampionatu. Posle dva minuta Tijana Jakvoljević je iskoristila igrača više za 2:0. Nemice su smanjile takođe sa igračem više, a zatim je Lara Luka ponovo pokazala kvalitet i donela plus dva za kraj prve četvrtine.

Prednost je sačuvana u drugoj četvrtini, ali je moglo da bude i ubedljivije. Nada Mandić je izborila peterac za Lukin drugi gol 4:1. Usledila je serija primašaja iz izglednih pozicija. Posle gola Krukenberg, Jelena Vuković je majstorski pogodila za 5:2. Do velikog odmora Nemačka je smanjila sa igračem više.

Dobro je za Srbiju počela i treća četvrtina, dva puta je bila prednost od tri gola posle uspešnih poteza Josifovićeve. Nemice se nisu predavale i koristeći greške Srpkinja uspele su da izjednače na 1:12 do kraja. Pre izjednačenja Vukovićeva nije iskoristila igrača više, a posle izjednačenja u istoj situaciji loše je reagovala Josifovićeva. U poslednju četvrtinu ušlo se egalom 7:7.

Tada je usledio period loše igre Srbije, dekoncentracija i katastrofalan igrač više. Nemice su prvi put povele, izjednačila je Josifovićeva na 3:26 do kraja za još jedan gol protivnika, ispostavilo se pobednosni. Srbija je propustila igrača više, imala 14 sekundi za posledjni napad, ali je parabola Jelene Vuković bila bezopasna.

Drugi meč u Španiji Srbija će igrati u nedelju od 15,30 protiv Rusije.