EP: Grčka bolja od oslabljene Crne Gore

Vesti vaterpolo 28. jul. 201819:31 > 19:33
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u borbi za peto mesto na Evropskom prvenstvu od Grčke sa 8:6.

  Ljubitelji vaterpola imali su priliku da gledaju bespoštednu borbu u bazenu. Vodio se pravi rat, kao da je u pitanju veliko finale. Odbrana Crne Gore je kao i tokom čitavog leta u kojem je osvojena zlatna medalja na finalnom turniru Svetske lige i bronzana medalja na Mediteranskim igrama bila odlična.

Gojković je na megdan Grcima izveo ekipu značajno oslabljenu jer zbog povreda nisu mogli da igraju Aleksandar Radović i Saša Mišić, dok je Mlađan Janović igrao sa infekcijom oka.

Posle izjednačene igre u prvom poluvremenu, uz pravu kanonadu Crnogaraca po stativama i prečki iz povoljnih pozicija i situacija sa igračem više, Grčka je stekle dva gola više. Vodila je sa 5:3 i 6:4, ali se Crna Gora nije predavala. Sredinom poslednje deonice stigla je do 6:6.

Grci su poveli posle peterca kojeg je realizovao Vlahopulos. Na nešto više od dva minuta pre kraja, Crna Gora je ponovo propustila priliku sa igračem više, a s druge strane Grci nisu situaciju sa dva momka više u bazenu. Strelac je bio Kolomvos. U tom trenutku pitanje pobednika je rešeno.

Golove za Crnu Goru su postigli: Ivović 3, Petković 1, Đuro Radović 1, Spaić 1. Strelci za Grčku bili su: Vlahopulos 2, Gunas 2, Kolomvos 2, Sumpakis 2.