Radović za SK: Nema odmora, hoćemo medalju u Minsku

Vesti vaterpolo 30. jul. 201823:51 > 23:54
Podeli:
Privatna arhiva

Pakleno leto je gotovo za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Osvajanjem zlatne medalje na finalnom turniru Svetske lige, bronzane na Mediteranskim igrama i odličnim partijama u Barseloni, puleni Vladimira Gojkovića su premašili očekivanja.

Imali smo sjajno leta iza nas. Osvojili smo zlatnu medalju u Budimpešti na finalnom turniru Svetske lige, osvojili smo bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Taragoni. Posle svega što smo prikazali svi smo verovali da možemo da se borimo za medalju na Evropskom prvenstvu. Sada kada su se glave malo ohladili svesni smo da smo se u stvari i borili za medalju i da su dueli sa Španijom za prvo mesto u grupi i lakši žreb u nastavku i Hrvatskom u četvrtfinalu bili ti dueli”, rekao je Đuro Radović za Sport Klub.

Radović je istakao da baš u tim duelima saigrači i on nisu imali sreće.

Imali smo u oba meča dva gola više i priliku da pobegnemo na plus tri. Nismo to iskoristili, a kazna je bila surova. Sreća je sastavni deo sporta, ali jasno je da kako vreme bude odmicalo i kako ova generacija bude sticala iskustvo i rutinu, sreća će polako prelaziti na našu stranu jer ćemo zicere i situacije sa igračem više umešnije rešavati u našu korist. Španija i Hrvatska su imali tu rutinu i iskustvo i zbog toga su došli do medalje. Pre utakmice sa Grčkom za peto mesto koju smo odigrali oslabljeni, imali smo samo dva poraza na tri velika takmičenja i to od Srbije i Hrvatske. To dovoljno govori o tome kako smo igrali tokom leta koje je ostalo iza nas”, naglasio je Radoić.

Seniori su otišli na mini odmor. Otišao je i Radović, ali već za desetak dana će ponovo u bazen jer ga očekuje Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Minsku. Radović je ove sezone osvojio duplu krunu sa Jadranom i dve medalje sa reprezentacijom, može li do treće?

Verujem da mogu kao i svi momci iz moje generacije. Imamo kvalitet i potencijal da se popnemo na pobedničko postolje. Pokazali smo to prošle godine kada smo bili peti na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Ima nekih promena u timu, ali kvalitet je tu. Što se konkurencije tiče, biće ista kao i u Barseloni. Sve selekcije koje su bile u krugu potencijalnih osvajača medalja i sada će voditi borbu za prva tri mesta“, istakao je Radović.

Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina počinje krajem avgusta. Crna Gora spada u grupu favorita za osvajanje medalje, a konkurencija je zaista ista kao i na seniorskom šampionatu. Za pobedničko postolje pored Crne Gore boriće se Srbija, Hrvatska, Mađarska, Španija, Italija, Grčka…