Triglav liga: Zvezda šokirala Jug, Partizan nemoćan

Vesti vaterpolo 12. jan. 201921:03 > 21:06
Podeli:
VSS/Ivica Veselinov

Kompletirano je deveto kolo vaterpolo Triglav lige. Za najveće, gotovo senzacionalno iznenađenje pobrinula se Crvena zvezda koja je u Beogradu uspela da pobedi aktuelnog šampiona Jug iz Dubrovnika sa 11:10.

VSS/Ivica Veselinov

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Dušan Vasić 5, Miloš Maksimović 3, Andria Bitadze, Kristijan Šulc i Marko Radović po 1. Strelci za Jug su bili: Loren Fatović 2, Luka Lozina 2, Danil Merkulov 2, Hrvoje Banić 2, Ćavi Garsija i Dorijan Raguž po 1.

Izabranici Vjekoslava Kobeščaka, vaterpolisti Juga, dobili su prvu deonicu sa 3:1 i pomislili su da je sve gotovo. Zvezda se nije predavala, uspela je drugu i treću deonicu u režiji sjajnog tandema Dušan Vasić – Miloš Maksimović da dobije sa 7:3. Dubrovčani su nastojali da se vrate u meč, ali sve što su uspeli bilo je da izbore minimalan poraz.

Partizan ni jednog trenutka nije bio ravnopravan rival Splićanima koji su učesnici Lige šampiona. Jadran je prvu deonicu dobio sa 3:0, a zatim mirno priveo meč kraju o čemu govori i krajnji rezultat 9:3. Anđelo Šetka i Zvonimir Butić su postigli do tri gola za Jadran. Za Partizan, golove su postigli Danilo Adžić, Aleksandar Andrejević i Lazar Vicković.

Šabac je u Splitu poražen od Mornara sa 7:5. Pitanje pobednika je rešeno u prvom poluvremenu koje je Mornar dobio sa 4:1. Marin Vrdoljak je postigao tri, a Duje Akrap dva gola za Mornar. Kod Šapca, Marko Bolovič je postigao dva, a po jednom su se u listu strelaca upisali Petar Velkić, Marko Janković i Đorđe Vučinić.

Jadran iz Herceg Novog je opravdao ulogu favorita protiv POŠK-a. Novljani su slavili sa 13:7, a sve dileme oko pobednika rešene su tokom druge deonice koju je Jadran dobio sa 6:2. Trener Novljana i selektor Crne Gore, Vladimir Gojković morao je malo i da podvikne je su Splićani prvi kvartal dobili sa 3:2. Petar Mijušković je postigao četiri, Vladan Spaić tri gola za Jadran. S druge strame bolji od ostalih u sastavu POKŠ-a bili su Marino Divković i Filip Vuleta sa po dva gola.

Primorac je pokušao ali nije uspeo da parira daleko boljoj ekipi Mladosti koja je drugu deonicu dobila sa 6:1, za konačnih 13:8. Raspoloženi za igru u napadu u timu iz Zagreba bili su Konstantin Harkov sa četiri, Miloš Ćuk sa tri, odnosno Antonio Petković i Lovre Miloš sa po dva gola. Kod Kotorana, najefikasniji je bio Damir Crepulja sa četiri gola.

9. kolo

Partizan – Jadran Split 3:9, Mornar – Šabac 7:5, POŠK-Jadan Herceg Novi 7:13, Primorac – Mladost 8:13, Crvena zvezda – Jug 11:10.

Tabela

Mladost 27, Jadran Herceg Novi 21, Jug 19, Jadran Split 19, Mornar 12, Crvena zvezda 12, Šabac 9, Primorac 7, Partizan 4, POŠK 3.