Spaić za SK: Nedostajaće Janović, cilj je pobeda

Vesti vaterpolo 28. jan. 201918:00 > 18:03
Podeli:
Quinn Rooney/Getty Images

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore stigla je u Palermo gde će u utorak sa početkom u 19 časova odmeriti snage sa selekcijom Italije u grupnoj fazi Svetske lige.

Već sada je izvesno da će iz grupe C plasman na finalni turnir evropske zone izboriti Italija i Crna Gora. Pomenuti turnir će okupiti osam najboljih selekcija iz Evrope, a četiri najbolje će igrati na završnom turniru u Beogradu. Zlatnu medalju u Svetskoj ligi brani Crne Gore, a ove godine je ulog u takmičenju mnogo veći, jer prvo mesto donosi i plasman na Olimpijske igre u Japanu.

Crna Gora teži tom cilju, sanja o tome da četvrti put uzastopno stigne na Olimpijske igre i skine „prokletstvo“ četvrtog mesta. Podsećanja radi, vaterpolisti Crne Gore su u Pekingu, Londonu i Riju ostajali na korak od pobedničkog postolja. 

Ono što trenutno muči stručni štab je virus zbog kojeg će Crna Gora biti oslabljena protiv Italije. Naime, u sastavu sigurno neće biti Mlađana Janovića jednog od najboljih i najiskusnijih igrača.

Očekuje nas jako težak meč, protiv jedne od najboljih selekcija planete. Verujem da će utakmica biti neizvesna do samog kraja. Odlučiće nijanse, isto kao i u prvom meču u Podgorici. Naš cilj je kao i u svakom meču pobeda. Do pobede možemo da stignemo ako odbranu budemo odigrali onako kako znamo i umemo i ako u napadu budemo disciplinovani sa jedne, a odlučni i hrabri sa druge strane”, naglasio je za Sport Klub centar Jadrana i reprezentacije Vladan Spaić i nastavio:

“Iluzorno je trošiti reči koliko će nam nedostajati Mlađan Janović. Njegovo iskustvo i kvalitet je od ogromnog značaja za našu igru. Međutim, virus je bio jači od njega, a mi moramo da se fokusiramo i da pokušamo da budemo jači od Italijana koji će sigurno imati veliku podršku sa tribina. Ponavljam, naš cilj je pobeda i verujem da možemo da stignemo do njega”.

U prvom meču u Podgorici, Crna Gora je posle boljeg izvođenja peteraca slavila sa 11:8.