“Marsej i Mađarska? Nova stranica, plus Beograd"

Vesti vaterpolo 21. mar. 20192:42 > 2:45
Podeli:
VK Jadran

Vaterpoliste Jadrana i reprezentaciju Crne Gore, koja u sastavu ima mnogo momaka iz Herceg Novog, očekuje pakleno težak period. Jadran igra u finalu LEN Evrokupa, a Crna Gora će se boriti za plasman na F8 Svetske lige.

Vladimir Gojković će morati da pripremi taktiku i strategiju za prvi meč finala LEN Evrokupa koji je ne programu 30. marta, zatim će isto morati da uradi kao selektor Crne Gore za četvrtfinalni duel protiv Mađarske na evropskom turniru Svetske lige koji se igra u Zagrebu 5. aprila, a već 13. aprila je na programu revanš protiv Marseja.

Momak od koga će mnogo toga zavisiti kako u finalu LEN Evrokupa, tako i u nastojanju Crne Gore da pobedi Mađarsku i izbori plasman na finalni turniru Svetske lige, Đuro Radović, sa optimizmom očekuje jako važne duele koji slede.

„Meč sa ekipom OSC iz Budimpešte su mnogi okarakterisali kao finale pre finale. Mađari su bili veliki favoriti na papiru, ali posle dvomeča i velikog preokreta u Budimpešti uspeli smo da stignemo do finale. Mnogi smatraju da smo sada mi favoriti protiv Marseja. Ne bežimo od te uloge, ali smo svesni da je papir jedno, a bazen nešto sasvim drugo. Finale je uvek finale. Obe ekipe imaju podjednake šanse da stignu do cilja, u ovom slučaju do trofeja u LEN Evrokupu“, rekao je Đuro Radović za Sport Klub i nastavio:

„Spremamo se i analizaramo ekipu Marseja. Radi se o kvalitetnom timu, koji ima vrline i mane, kao i svaki drugi tim. Ono što je jako bitno, što će biti presudno u dvomeču koji sledi je fokus i igra u odbrani. Pomenuta odbrana je postala zaštitni znak Jadrana i ako defanzivne zadatke odradimo kako možemo, pružiće nam se prilika da igramo brže, sa mnogo tranzicije. U tom slučaju bićemo jako blizu ostvarenju sna, bićemo jako blizu osvajanja prvog evropskog trofeja u istoriji Jadrana“.

Đuro Radović je već duže vreme nezamenljiv član državnog tima. Crna Gora 5. aprila igra protiv selekcije Mađarske u Zagrebu. Evropski turnir Svetske lige je organizovan tako da nema ligaškog dela. Odmah kreće nokaut faza. U četvrtfinalu, snage će odmeriti: Crna Gora – Mađarska, Srbija – Grčka, Hrvatska – Rusija, Italija – Španija. Četiri ekipe će izboriti mesto na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu.

„Meč sa Mađarima je nokaut meč. Prava na popravni nema. Pobeda nas vodi na finalni turnir Svetske lige koji se igra u Beogradu, poraz znači da je takmičenje u kome smo prošlog leta stigli do trona i zlatne medalje za nas završeno. Mađari će biti jači u odnosu na prošlu godinu jer su se u reprezentaciju vratili Deneš Varga i Balaš Harai“, naglasio je Radović i nastavio:

„Kristalno je jasno da u meču sa Mađarima, u meču u kojem ne postoji popravni, moramo da budemo fokusirani, agresivni, energični u oba pravca, od prvog do poslednjeg minuta. Mađari imaju odličnu reprezentaciju, ali imamo je i mi. Odlučiće nijanse, koje će verujem biti na našoj strani. Optimista sam i verujem da će buran period koji nas očekuje biti završen ispisivanjem nove stranice istorije Jadrana i plasmanom na finalni turnir Svetske lige u Beogradu“.

Uzbuđenja počinju 30. marta kada je na programu prvi meč finala LEN Evrokupa u Marseju. Nastavljaju se 5. aprila u Zagrebu, a završavaju 13. aprila kada Marsej dolazi u Crnu Goru.