LEN Evrokup: Jadran juri minus jedan za evropski trofej

Vesti vaterpolo 30. mar. 201921:40 > 21:42
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Marseja su posle blago rečeno čudnog meča pobedili Jadran na svom bazenu sa 9:8 u prvoj utakmici LEN Evrokupa i sa prednošću od jednog gola stižu na revanš koji je na programu 13. aprila u Crnoj Gori, najverovatnije u Nikšiću.

Mihal Izdinski i Bogdan Đurđić su postigli po dva gola za Marsej, a jednom su se u listu strelaca upisali Džekson Kimbel, Tomas Verno, Roman Verno, Ante Vukićević i Frederik Pijer. Treba naglasiti da je na golu Marseja briljirao crnogorski internacionalac Miloš Šćepanović.

Kod Jadrana, tri gola je postigao Đuro Radović, a po jednom su mrežu tima iz Francuske uspeli da zatresu Kanstantin Averka, Martin Gardašević, Vladan Spaić, Dragan Drašković i Marko Petković.

Vaterpolosti Jadrana sjajno su otvorili meč u Marseju. Odbrana je delovala nesalomivo. I pored velike podrške sa tribina, domaći tim nije uspevao da nađe put do mreže Slavena Kandića. S druge strane, golove su postigli Kanstantin Averka, Dragan Drašković (dva) i Vladan Spaić pa je na početku druge deonice na semaforu pisalo 4:0 za Jadran.

Šta se desilo sa izabranicima Vladimira Gojkovića do kraja tog perioda igre ostaće nejasno, ali usledio je period igre koji je delovao gotovo nestvarno. Navijači Marseja su bili u transu, a navijači Jadrana u čudu, jer je tim iz Francuske za tili čas napravio seriju od 5:0. Briljirao je u tom periodu, bivši reprezentativac Crne Gore, golman Miloš Šćepanović.

Kada je početkom treće deonice, hrvatski reprezentativac Ante Vukićević pogodio za 6:4, delovalo je da se Novljanima loše piše u Marseju. Međutim, golovima Đure Radovića i Vladana Spaića Jadran je stigao do 6:6. U režiji Bogdana Đurđića, Marsej je ponovo pobegao na plus dva vodio je u samoj završnici sa 9:7, ali je zlata vredna gol za tim iz Herceg Novog postigao Marko Petković.

Izabranici Vladimira Gojkovića prikazali su dva lica u Marseju. Briljirali su sve do sredine druge deonice, zatim izgledali jako, jako loše do sredine treće. Na kraju su izborili rezultat koji im daje za pravo da se nadaju da će posle revanša uspeti da stignu do prvog evropskog trofeja u istoriji Jadrana.