Janović za SK: Mađari su jaki, ali cilj je pobeda

Vesti vaterpolo 4. apr. 201912:24 > 12:26
Podeli:
Quinn Rooney, Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore spremni, maksimalno motivisani i što je najvažnije bez povređenih igrača, čekaju okršaj sa Mađarskom u četvrtfinalu Evropa Kupa.

Izabranici Vladimira Gojkovića, koji su prošle godine osvojili zlato u Svetskoj ligi, bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, a na Evropskom šampionatu nisu imali dovoljno sreće da se umešaju u borbu za medalju, ne odriču se trona na kojem se trenutno nalaze.

Finalni turnir Evropa Kupa, je u stvari, finalni turnir Svetske lige za selekcije iz Evrope, a četiri prvoplasirane će izboriti plasman na zavšni turnir koji se igra u Beogradu. Odmah treba naglasiti da je reprezentacija Srbije kao domaćin, već obezbedila plasman na finalni turnir, bez obzira na učinak u Zagrebu.

Ove godine, ulog u Svetskoj ligi je mnogo veći, jer će selekcija koja osvoji titulu i zlatnu medalju, obezbediti i mesto na Olimpijskim igrama. Vaterpolisti Crne Gore trenutno ne razmišljaju o tome. Proteklih nekoliko dana su iskoristili da se što bolje spreme za duel sa Mađarima, a mini pripreme sa selekcijom Hrvatske u Zagrebu su odrađene jako dobro.

“Mađarska je jaka, ali jaki smo i mi. Cilj je naravno pobeda i plasman u polufinale. Naš rival je mnogo kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu jer su kapicu sa državnim grbom ponovo zadužili Deneš Varga i Balaš Harai. Mađari, sa pomenutim igračima dobijaju mnogo, kako u odbrani, tako i u napadu. Prednost Mađara mogla bi da bude i činjenica da gotovo kompletna reprezentacija igra u šampionatu Mađarske, tako da se jako dobro poznaju, nemaju problema sa uigravanjem”, naglasio je Mađan Janović za Sport Klub i nastavio:

“Da ne bude zabune, zaista mislim sve što sam rekao o Mađarima, ali nijednog trenutka ne sumnjam u kvalitet koji mi posedujemo i koji smo pokazali prošle godine, kada smo ostvarili velike uspehe. Odbrana će i u duelu koji sledi biti naš zaštitni znak. To je naš najjači adut i verujem da će funkcionisati besprekorno. Uz odbranu, sada imamo veću širinu u napadu, jer su mladi igrači poput Đure Radovića, Vladana Spaića, Bojana Đurđića i ostalih, stariji za godinu dana, u rukama imaju mnogo važnih utakmica, mnogo bitnih golova, što će sigurno biti od velikog značaja u meču koji sledi i koji nosi prefiks biti ili ne biti”.

Na pitanje da li bi pomenuti pritisak i veliki značaj utakmice mogao da se odrazi na igru Crne Gore, Mlađan Janović je rekao:

“Ne verujem. Tačnije rečeno, ubeđen sam da neće. Baš taj značaj utakmice će biti motiv više da pružimo maksimum. Atmosfera u timu je idealna. Sve nas je obradovala informacija da se utakmica igra u 15 časova i da je okršaj između Crne Gore i Mađarske prvi na finalnom turniru. Jedva čekamo da uskočimo u bazen. Ponavljam još jednom, Mađari su jaki i kvalitetni, mnogo bolji nego prošle godine, ali kao i svi u timu sa optimizmom čekam meč koji sledi i verujem da ćemo uspeti da stignemo do zlata vredne pobede, do plasmana na završni turnir koji se igra u Beogradu”.

ČETVRTFINALE: Crna Gora – Mađarska (15 časova), Španija – Srbija (16.45), Italija – Rusija (18.30), Hrvatska – Grčka (20.15).