EK: Španija na F8 u Beogradu

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Vaterpolisti Španije pobedili su Italiju sa 9:7 u najvažnijem meču poslednjeg dana finalnog turnira Evrokupa Kupa u Zagrebu.

Aktuelni vicešampioni Evrope, koji su u četvrtfinalu pobedili Srbiju, izborili su plasman na finalni turnir Svetske lige koji se ovog leta igra u Beogradu. Protiv Italije, Španci su do veoma značajnog trjumfa stigli tokom treće deonice u kojoj su pobegli na 8:5 što je bilo dovoljno da stignu do veoma značajnog trijumfa. Italija je smanjila na 8:7, ali Munariz stavio meč van dometa Italijana.

Najefikasniji u sastavu Španije bili su Alberto Munariz i Blai Malarah sa po tri gola. S druge strane, kod Italijana raspoloženi za igru u napadu bili su Pijetro Fijoli i Frančesko Di Fluvio sa po dva gola.

Ostao je da se odigra duel za zlatnu medalju. U velikom finalu, snage će odmeriti Hrvatska i Mađarska. U borbi za peto mesto Crna Gora je pobedila Srbiju sa 16:14, dok je Grčka slavila protiv Rusije sa 15:14.

Što se selekcija iz Evrope tiče, na finalnom turniru učestvovaće Srbija, Hrvatska, Mađarska i Španija. Očekuju se imena reprezentacija koje nisu sa Starog kontinenta.

Podsećanja radi, tron je upražnjen, s obzirom da Crna Gora nije uspela da stigne do završnice, a zlatna medalja i titula ove godine, donose i plasman na Olimpijske igre.