Crna Gora posle peteraca dobila Nemačku

Vesti vaterpolo 23. jun 201914:37 > 14:39
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

U poslednjem kolu turnira u nemačkom Potsdamu Crna Gora je savladala je domaćina 15:13 nakon peteraca, u regularnom delu bilo je 11:11.

Izabranici Vladimira Gojkovića su na startu poraženi od Italije 8:5, dok su u drugom kolu savladali Grčku 11:7.

Nemci su poveli, ali su vaterpolisti Crne Gore preko Janovića, Petkovića, Vidovića i Đurđića preokrenuli na 4:2 do kraja prve četvrtine. Druga deonica pripala je Nemcima 4:1, pa su na odmor otišli sa golom prednosti.

Posle 7:5 za „pancere“, usledila su tri uzastopna gola Crne Gore za vođstvo, a golovima Đurđića i Murišića imali su izabranici Vlade Gojkovića i dva gola viška 11:9. Međutim, u samom finišu domaćin turnira stigao je do izjednačenja i peteraca.

Pre peteraca golove za Crnu Goru postigli su Đurđić, Ukropina i Brguljan po dva, a po jedan Janović, Petković, Vidović, Radović i Murišić.

U penal seriji istakao se golman Kandić sa dve odbrane, sa druge strane precizni su bili Janović, Đurđić, Radović i Brguljan za 4:2 i ukupnu pobedu od 15:13.

Nakon Nemačke, Ivović i drugovi nastaviće pripreme na Škveru, 4. jula treniraće u Podgorici, dok 5. jula putuju za Kinu na završnie pripreme. Svetsko prvenstvo je na programu od 15. do 28. jula.