Savić objavio spisak – cilj ispunjen, zasluženi odmor

Podeli:
VSS/UNIQA

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kompletirao je spisak od 14 igrača, koji će nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

Srpski tim činiće: Dimtrije Rističević, Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku se ne nalaze Filip Filipović, braća Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, Andrija Prlainović i Aleksić. Takođe, nema ni Subotića, koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

Sve je po dogovoru, momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo to i sada možemo mnogo lakše da se pripremimo za Tokio. Niz godina, a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time ispunjavamo našu strategiju„, rekao je Savić.

Reprezentacija će biti kompletna u ponedeljak, kada stignu Mandić i Ćuk.