Ivović za SK: Spremni smo, želimo medalju

Vesti vaterpolo 3. jul 201921:38 > 21:43
Podeli:
Al Bello, Getty Images

Vaterpolosti Crne Gore spremaju se da krenu na Svetskom šampionatu, gde će nastojati da stignu do medalje i mesta na Olimpijskim igrama.

Ekipa selektora Vladimira Gojkovića se kompletirala kako su se završavale klupske obaveze, a poslednji su stigli momci koji su učestvovali na finalnom turniru Lige šampiona.

Popularne Ajkule iz Crne Gore su igrali na kontrolnom turniru u Nemačkoj. Pobedili su Grčku i domaću selekciju, a poraženi su od Italije. U Kini, u koju kreću 5. jula, odmeriće snage sa domaćom selekcijom koju sa klupe vodi Petar Porobić, Kanadom i SAD.

Zatim se sele u Južnu Koreju u kojoj će u grupnoj fazi takmičenja na planetarnoj smotri igrati protiv Srbije, Grčke i Južne Koreje.

Spremni smo. Izuzeno smo dobro odradili pripreme. Ostalo je još malo vremena za što bi se reklo fine radove, ali fizički besprekorno jaki čekamo okršaje sa najboljim selekcijama planete. Motiv je takođe na najvećem mogućem nivou. Cilj? Teško je pričati o tome, s obzirom da nas očekuje pakleno jaka konkurencija. Međutim, nastojaćemo da se umešamo u borbu za medalju, nastojaćemo da obezbedimo vizu za Olimpijske igre. Sve što sam naveo je nemoguće obećati, ali daćemo sve od sebe to je sigurno“, naglasio je Ivović za Sport Klub i nastavio:

Već u grupi nas očekuje jako težak posao. Objektivno i realno, Srbija i Hrvatska su ispred svih selekcija na svetu. Srbija sada na planetarnu smotru dolazi bez sedam fenomenalnih igrača, ali i dalje ima sastav koji može i siguran sam da će se boriti za medalju. Istovremeno, u prvi plan su sada izbili Hrvatska i Mađarska kao glavni favoriti. Mi idemo od utakmice do utakmice, sa pomenutim ciljem da se umešamo u borbu za medalju i plasman na Olimpijske igre. Imaćemo još tri veoma kvalitetne provere protiv Kine, Kanade i SAD pre duela sa Srbijom. Iluzorno je trošiti reči koliko bi nam značila pobeda u tom duelu“.

Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji je kvalifikaciono za Olimpijske igre. Za sada vize imaju samo domaćin Japan i pobednik Svetske lige – selekcija Srbije. U Južnoj Koreji će se podeliti još dve. Ako Srbija bude u finalu, onda i bronzana medalja donosi plasman na Olimpijske igre.